Jennifer Aniston in Renee Zellweger o tem, zakaj si nikoli nista želeli otrok

O svojih razlogih so spregovorile tudi druge slavne dame.

27.12.2016 ob 7:56

bj1.jpg

Ženske, ki se nikoli niso odzvale klicu materinstva, običajno o razlogih za takšno odločitev ne govorijo rade. So pa nekatere slavne dame vendarle odkrito spregovorile o tem, zakaj se nikoli niso odločile za družino.

Več zanimivosti iz sveta znanih najdete na Facebooku.  

"Popolne smo z ali brez partnerja, z ali brez otrok," je v svoji kolumni za Huffington Post zapisala Jennifer Aniston potem, ko so se v medijih pojavila ugibanja o njeni domnevni nosečnosti in zanikala, da pričakuje naraščaj. 

Z njo se strinja tudi njena dobra prijateljica, komičarka in voditeljica Chelsea Handler,  ki nikoli ni skrivala dejstva, da se ne prepozna v vlogi matere:  "Otrok si ne želim in mislim, da ne bi bila dobra mama. Dobro vem, da za vzgojo nimam časa, nočem pa imeti otroka in ga nato puščati varuški. Poleg tega se zavedam, da je odraščanje težko za vse. Ne znam si predstavljati, da bi moj otrok, zlasti, če bi bila deklica, moral skozi vse, kar sem v svojem otroštvu preživela sama," je izjavila Chelsea.

bj4.jpg

A to nista edini zvezdnici, ki sta sprejeli takšno odločitev. Poglejte, katere so še priznale, zakaj ne želijo imeti otrok in kako so prišle do tega spoznanja.

"Verjamem da, ko gre za materinstvo, obstajajo trije tipi žensk. Ene so rojene, da bi bile mame, druge so rojene, da bi bile tete in obstajajo tudi takšne, ki se otrokom ne bi smele približati. Pomembno je vedeti, v katero kategorijo spadate. Če bo ob meni otrok, ga bom razvajala in oboževala. A ne glede na to, kako se obnašam do drobižkov vem, da materinstvo ni moja usoda. Nikoli ni bila. Vesela sem, da sem to dojela. Tako pomembno, kot razumeti, kaj nekdo je, je razumeti tudi, kaj nekdo ni. In jaz nisem mama."  Književnica Elizabeth Gilbert (47).

"Prezaposlena sem, da bi bila dober starš. Včasih se počutim kot slaba oseba že zato, ker ne morem dobro skrbeti za svojega psa. Preprosto čutim, da bi bila nesrečna, če bi imela otroka in bi zato morala vedno krmariti med vzgojo ter vsem ostalem, kar počnem." Voditeljica in avtorica Rachael Ray (48). 

"Na določeni točki življenja sem se vprašala,  ali želim biti umetnica, pisateljica, soproga, ljubica ali mati. Življenje se po rojstvu otroka spremeni. Sama nisem želela zapravljati časa za roditeljske sestanke.« Glasbenica Stevie Nicks (68).

"Materinstvo nikoli ni bila moja ambicija. Ne razmišljam o tem. Nikoli nisem imela klasičnih pričakovanj in načrtov o tem, kaj moram storiti do 19. in do 25. leta. Preprosto živim iz dneva v dan, tega si ob otroku ne mogla privoščiti.« Igralka Renee Zellweger (47).

bj.jpg

"Moja mama obožuje otroke. Nekateri so pač takšni. Jaz mednje ne sodim. Dojenčki in otroci v meni zbujajo strah, ki je močnejši od bojazni pred čimerkoli drugim. Otroci so majhni, krhki, občutljivi. Seveda so tudi topli, srčkani in čudoviti, mene pa je strah, da bi storila kaj, s čimer bi jih za vedno zaznamovala. Iskreno, nikogar ne želim ljubiti tako močno, kot mati ljubi svojega otroka. Ne vem, če bi lahko sprejela takšno odgovornost." Komičarka in igralka Margaret Cho (48).

"Vesela sem, da nimam otrok. Nihče ne ve, v kakšne osebe bi jih vzgojila. Otroke imam neskončno rada, a v mojem življenju zanje ni bilo nikoli prostora in ne časa. Bila sem osredotočena na kariero in zato sem se jim morala odreči.« Igralka Lily Tomlin (77).

Avtorica: M. F.
Foto:


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)