Kako se odklopiti po napornem dnevu

Nihče vam nima pravice zameriti, če si po napetem dnevu vzamete nekaj trenutkov samo zase.

5.11.2015 ob 12:30

shutterstock_81324949.jpg

Komaj čakate na večer, ko se ritem umiri in si lahko v zavetju svojega doma oddahnete od kaotičnega, nepoštenega in nepredvidljivega sveta. In če vas je delavni dan povsem izčrpal, si s sledečimi nasveti pomagajte pregnati njegove posledice.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zadihajte. Udobno se usedite, zaprite oči in globoko dihajte. Osredotočite se na vdihe in izdihe, ter tako preženite misli na karkoli drugega.

Če zmanjka časa, ga pač zmanjka. Čeprav je večer, razmišljate o tem, kaj vse bi še morali postoriti. Namesto tega se vprašajte, če je vse to res potrebno in se raje posvetite tistemu, kar bi radi počeli in ne onemu, kar bi morali.

Gibajte se. Ko se z dihanjem pomirite, vstanite in napravite nekaj preprostih vaj ali pojdite na krajši sprehod. Krajši tek bo še boljši. Počutili se boste veliko bolje.

shutterstock_158873396.jpg

Storite nekaj dobrega za druge. Priskočite na pomoč sosedi, darujte v dobrodelne namene ali pokličite nekoga, za katerega veste, da je osamljen in da ga bo vaš klic na moč razveselil. Znano je, da pomoč drugim osrečuje.

Storite nekaj dobrega zase. Ni potrebno, da je veliko. Skuhajte si dober čaj, pripravite si vročo čokolado, zavrtite priljubljeno glasbo, poglejte dobro komedijo ali pred spanjem preberite nekaj strani v knjigi. Izberite nekaj od naštetega ali združite vse in si privoščite popolno sprostitev.

Na stvari poglejte z drugega zornega kota. Če vam stres še kar ne da miru, se vprašajte, kako bi se v vaši situaciji obnašal nekdo drug. Včasih se resnično po nepotrebnem obremenjujemo in so negativne stvari zgolj v naši glavi, prav tam pa povzročajo nepotrebne skrbi. Ko boste nanje pogledali z drugačnega zornega kota, boste najbrž spoznali, da si zaman povzročate stres.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)