Spremenite svojo kopalnico v oazo udobja

Kopalnico lahko v prostor za uživanje spremenite z minimalnimi vložki.

16.3.2015 ob 3:00

shutterstock_150109757.jpg

Kopalnica mnogim predstavlja mirno oazo, kjer si lahko oddahnejo po napornem dnevu. In da bi v svoji res pocrkljali čisto vsa čutila, jo spremenite v luksuzni kotiček. Za to ne potrebujete veliko denarja. Izjemne učinke boste dosegli že s sledečimi malenkostmi.

Mehke, puhaste brisače. Prvi korak pri preobrazbi kopalnice v spa oazo so mehke, puhaste brisače. Naj bodo privlačnih barv, seveda takšnih, ki pomirjajo ter različnih velikosti, od najmanjših do največjih. Priznajte, da so vaše stare že nekoliko dotrajane, zato si privoščite nove. Takšne iz 100 odstotnega bombaža, ki vas bodo dolgo razvajale s svojo mehkobo.

Dišeče sveče. Z dišečimi svečami oplemenitite prostor, zato jih prižgite vedno, ko se boste potopili v sproščujočo kopel ali zgolj stopili pod prho.

Prha z učinkom vodnih kapljic. Privoščite si nastavek za prho, ki ima veliko luknjic, skozi katere pronica voda. Več kapljic mehča padec vode na telo in ustvarja učinek dežnih kapljic. Takšno prhanje je čisti užitek.

shutterstock_81608509.jpg

Uokvirjene fotografije ali umetniška dela. Škoda bi bilo, da stene prostora, kjer naj bi uživali, ne bi bile oplemenitene z drobnimi spomini iz vašega življenja. Kopalnico opremite s fotografijami družinskih članov, narave ali z umetniškimi deli. Seveda jih zaščitite pred vlago, a ne bojte se kopalnice pretvoriti v mini galerijo.

Stol ali tabure v nenavadni barvi. Za eleganten ton v kopalnico postavite stol v nenavadni barvi ali obliki. Ne samo, da bo popestril prostor, imel bo tudi izjemno praktično vlogo: nanj se boste lahko usedli po kopeli, ko boste na telo nanašali losjon.

Škatlice in košare za drobnarije. Nered kvari vtis luksuza, zato kopalnico opremite s škatlami, v katere boste lahko pospravili vse, kar v njej potrebujete: glavnike, lasnice, sponke za lase, kreme, ličila, šampone, mila, losjone ... Škatle lahko pospravite na police ali v omare in tako bo kopalnica vedno urejena. Bodite domiselni in se poigrajte z velikostjo, vzorci in barvami.   

Polička ob kadi. Ta mala površina je izjemno dobrodošla. Nanjo lahko odložite knjigo, svečo ali kozarec penine. Zakaj si je ne bi privoščili?

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)