Najboljša jesenska sprostitev

Ko zavejejo hladnejši vetrovi si poiščite sprostitev, ki bo prijetno pogrela dušo in telo.

18.9.2015 ob 12:00

jesen_shutterstock_195505400.jpg

Počasi je nastopil čas za slovo od poletja.

Že slediš Mični na Facebooku?

Kopalke, napihljive blazine, slamniki, lahka oblačila in vse, kar smo za sprostitev potrebovali poleti, bo romalo na višje ležeče police omar, jesensko razvajanje namreč zahteva drugačne pripomočke. Ne veste, kako svojo dušo in telo pomiriti tedaj, ko se temperature spustijo? Torej imamo za vas nekaj idej.

Vikend pobeg

Poleti ste ob prostih dneh skočili do bližnje reke, jezera, celo morja. V jeseni, ko sonce izgubi svojo moč, pa si omislite malce drugačne pobege. Odpravite se na obisk bližnjega mesta, znamenitosti ali se podajte v gore ter občudujte čudovite barve, s katerimi nas bo vsak čas začela razveseljevati narava. Dihajte z njo, ujemite trenutke v fotoaparat, zvečer si privoščite sproščujočo kopel in v njej razvajajte prijetno utrujene mišice. Po takšnem vikendu boste polni energije in kot prerojeni. Plaže in gneče na njej sploh ne boste več pogrešali.

Privoščite si masažo z vročimi kamni

Ko se temperature spustijo je več kot dobrodošla katera od rutin, ki hkrati sprošča ter pričara toplino. Zvečer se zavijte v mehko in toplo odejo, privoščite si skodelico vročega čaja, kakava ali čokolade, vsake toliko pa tudi masažo z vročimi kamni.

S polaganjem vročih kamnov na prave dele telesa, vam bo masažni terapevt nedvomno pričaral občutke topline in miru, ki vas bodo spremljali še dolgo potem, ko bo kamne z vašega telesa že odstranil.

Obiščite sadovnjak

Jesen je nedvomno najbogatejši letni čas, saj nas radodarno zasipa z zrelimi sadeži. In obiranje teh v družbi prijateljev ali družine ni zgolj koristno, jer tudi izjemno sproščujoče doživetje. Torej, obiščite vinograd ali sadovnjak in združite prijetno s koristnim. Po takšnem dnevu boste namreč nadvse srečni, zadovoljni in ponosni sami na sebe.

Omislite si večer za razvajanje

Zakaj pa ne. Povabite k sebi prijateljice in druga drugi privoščite manikiro in pedikuro.

Razlogov za to je več:

•    Druženje ob malce daljših večerih je več kot dobrodošlo.
•    Vaše roke in noge po vročem poletju nedvomno potrebujejo posebno pozornost.
•    Seveda pa bo prav prišla tudi izmenjava idej o tem, kateri odtenki bodo v jeseni na nohtih zamenjali poletno razigrane barve.

Jesen je lepa. Izkoristite zato vse njene čare.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)