Spremenite navade in uživajte vsak dan

Poskrbite za počitek, zadajte si realne cilje ter na svet glejte s pozitivne plati.

20.3.2016 ob 9:15

shutterstock_144427822.jpg

Če ste žrtev vsakdana in rutine ter menite, da nimate dovolj energije, ki jo potrebujete za izpolnjevanje obveznosti, upoštevajte sledeče zvijače. Ne bodo vam vzele veliko časa, bodo pa znatno izboljšale kvaliteto vašega življenja.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zdrav spanec. Ljudje imajo pogosto težave s spancem. Vsakodnevne težave izzovejo nespečnost, poleg tega pa spalna rutina ne zaobjema optimalne količine spanja. Zato poskrbite, da boste spali dovolj in za boljši spanec pred počitkom ne glejte televizije in ne brskajte po spletu. Prav tako po peti uri popoldne ne pijte napitkov, ki vsebujejo kofein.

Telovadite. Strokovnjaki priporočajo, da v jutranjo rutino umestite vadbo. Ni potrebno, da gre za naporne treninge pač pa lahke vaje, denimo nekaj trebušnjakov, sklec, preskakovanje kolebnice, nekaj počepov. Ne samo, da se boste cel dan počutili bolje, izboljšali boste tako svoje zdravje kot tudi postavo.

Pijte dovolj vode. Privoščite svojemu telesu vsaj osem kozarcev vode na dan. Ne samo, da se boste tako počutili bolje, izboljšalo se bo tudi vaše zdravje.

shutterstock_227516047.jpg

Jejte bolj zdravo. Morda se sliši kot kliše, a primerna prehrana je ključna za povečano količino energije v telesu in s tem za boljše počutje. Izogibajte se predelani hrani in hitrim obrokom, ki niso nikoli najboljša izbira. Jejte domačo, sezonsko sadje in zelenjavo, sestavljene ogljikove hidrate, zdrave maščobe in beljakovine in kmalu se bo to odražalo na boljšem počutju.

Bodite produktivni. Tudi ob koncu tedna oklestite čas, ki ga preživite pred televizijo in na družabnih omrežjih, izogibajte se pogovorom, ki vključujejo zgolj puhlice in ogovarjanje ter bodite produktivni. Zjutraj napišite seznam stvari, ki jih nameravate opraviti. Ne bodite preveč strogi do sebe, zadajte si realne cilje, jih izpolnjujte in tako boste bolj zadovoljni sami s seboj.

Bodite pozitivni. Pozitivno stališče v življenju je ključno za ohranjanje zdravega živčnega sistema in tudi srca. Vse težave so rešljive, če se z njimi spopadamo na pravi način, ne obupamo ob prvi oviri ter se ne obremenjujemo s stvarmi, ki se niso (in se najbrž ne bodo nikoli) zgodile ter znamo v vsaki še tako slabi stvari poiskati dobro plat. Smejte se, bodite pozitivni in živeli boste daljše in srečnejše življenje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)