Zakaj sanjamo seksi sanje

Vaše erotične sanje niso odraz skrivnih želja in domišljije.

17.6.2018 ob 4:20

sanje_1.jpg

Tako tiste, ki so samske kot one, ki so v razmerju, včasih sanjajo erotične sanje. Dr. Jennifer Parker trdi, da seksi sanje najpogosteje vključujejo znane osebe ali prevaro. A ne glede na to, kakšne so, nanje ne gre gledati kot odraz skritih želja. 

Četudi včasih sanjate o seksu s fantom najboljše prijateljice ali z najboljšim prijateljem vašega moža in vas po takšni nočni izkušnji muči občutek krivde ter se zaradi njega začnete spraševati, ali vas morda ta oseba vsaj podzavestno privlači, je skrb odveč.

Velika verjetnost je, da v nočnega ljubimca niste zaljubljeni (to bi sicer že vedeli) in zato sanje z resničnostjo nimajo prav nič skupnega.

Erotične sanje torej ne razkrivajo vaših skritih misli. Nanje v večji meri kot možgani vplivajo hormoni.

Prav zato so v njih pred menstruacijo pogostejši nekoliko nasilnejši prizori, med ovulacijo, ko je libido na višku, pa gre večkrat za stratsen seks z orgazmi. S kom jih doživljate, ne igra pomembne vloge.

Edine seksi sanje, ki odsevajo odnose iz realnosti so tiste, ki vključujejo partnerja. Tako so vsaj dokazali rezultati ene zadnjih ameriških raziskav, s katerimi se strinja tudi dr. Parker.

Osebe, ki so v razmerju srečne in zadovoljne tako pogosteje sanjajo prijetne sanje, medtem ko tedaj, ko je zveza v krizi, te kaj lahko postanejo nočna mora.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)