Tudi ženske imajo mokre sanje

Lahko bi jih poimenovali spalni orgazmi, ki pa jih ne doživljajo samo moški.

25.2.2016 ob 2:00

shutterstock_90093883.jpg

Če ste prepričani, da so samo moški deležni tako imenovanih mokrih sanj, verjamete v mit. Nočni užitki ali orgazmi med spanjem so namreč dani tudi ženskam. Glede na rezultate raziskave inštituta Kinsey ga od pubertete pa do abrahama okusi večina žensk, ne glede na to, ali so samske ali v zvezi. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

V raziskavi, ki je vključevala več kot 11.000 moških in žensk in je trajala 25 let, so strokovnjaki dokazali, da orgazme med spanjem doživlja 70 odstotkov pripadnic nežnejšega spola. Pet odstotkov žensk je celo povedalo, da so bile prav v sanjah deležne prve orgazmične izkušnje. Drži sicer, da pri tem vodijo moški. Ti so spolne sanje okusili v 100 odstotkih, 13 odstotkov jih je prvi izliv doživelo med spanjem. 

Ga še niste bili deležni? Skrb, da ga nikoli ne boste, je povsem odveč. Možnosti zanj v resnici narastejo z leti. Največ nočnih orgazmov namreč doživijo ženske v starosti od 40 do 50 let. Pri moških je zadeva malce drugačna: mokre sanje so pri njih najpogostejše v puberteti in po tridesetem začno upadati. 

"Orgazmi v sanjah pa niso povezani s splošnim zadovoljstvom s spolnim življenjem," je povedala dr. Debby Herbenick, ki je sodelovala pri izvedbi omenjene poizvedbe in dodala, da orgazmi med spanjem niso odraz stimulacije genitalij, pogoji zanje se ustvarijo zgolj v možganih.

Kljub temu pa je možnost zanje vendarle mogoče povečati.

Spite na trebuhu.
Glede na raziskavo, izvedeno na univerzi Hong Kong, je mogoče možnosti za erotične sanje povečati s spanjem na trebuhu.

Utrujeni v posteljo. Čeprav je ženski orgazem med spanjem znatno premalo raziskan, da bi lahko z natančnostjo govorili, kaj nanj vpliva, se mnogi seksologi strinjajo, da je večja verjetnost, da ga bodo doživele ženske, ki se k počitku podajo zelo utrujene in hitro potonejo v spanec. 

Poredne misli. Za konec pa morda najbolj očitno: mislite poredne misli, preden vas ponese v deželo sanj. Če ne drugega, boste zaspali z nasmehom na obrazu.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)