10 dejavnikov, ki povečjujejo vašo spolno privlačnost

Nekateri vas bodo zagotovo upravičeno presenetili.

17.8.2018 ob 3:30

seks_spolnost_moski_zenska.jpg

Spolna privlačnost je še vedno odeta v tančico skrivnosti in nihče natančno ne ve, zakaj ga nekdo izjemno privlači ter na drugi strani nekdo (morda celo lepši) odbija. Veliko ima pri tem opraviti podzavest. Kajti prav ta je pri izbiri spolnega partnerja ključna. Na kaj se ozira oziroma kaj povečuje možnosti za vročo seksi izkušnjo? 

1 Beli zobje. In to iz dveh razlogov. Prvi je ta, da beli in negovani zobje nedvomno pri sogovorniku pustijo dober vtis. Drugi je malce bolj prikrit. In sicer lahko moški na podlagi njenih zob oceni, kako blizu menopavze je oziroma koliko je možnosti, da mu bo lahko zagotovila zdrave potomce.

2 Redno uživanje sadja in zelenjave. Zdrav način prehrane in življenja na sploh se odraža tudi na kvaliteti kože. Tako moški kot ženske podzavestno izbirajo partnerje, katerih polt in lasje so že na videz bolj zdravi in sijoči.

3 Moška brada. Statistike kažejo, da so za ženske bolj privlačni moški, ki imajo krajšo in seveda negovano ter urejeno brado kot tisti, ki so povsem neporaščenega obraza. O onih, katerih brada je sicer poraščena, a zanemarjena ne gre izgubljati besed.

4 Ženske in šminka. Ena od britanskih raziskav je dokazala, da moški na rdeče obarvanih ustnicah pogled zadržijo sedem sekund dlje kot na nevtralnih. Prav teh sedem sekund možnost za nadaljnjo interakcijo poveča kar za 40 odstotkov.

5 Glas. Ne koliko govorite in kako se smejite, barva glasu je tista, ki sogovornika odbija oziroma privlači. Ženske imajo raje moške z bolj globokim glasom. Ta namreč v njihovi podzavesti nakazuje na varnost. Za moške so bolj privlačne ženske z malce višjim, a vendar ne piskajočim tonom. Bolje bo torej, če ste lastnica soprana, kot če je vaš glas alt.

6 Plodnost je vedno na prvem mestu. Ne verjamete? Pomislite: sedita ob kavi, nenadoma vstopi ženska z ozkim pasom, velikimi dojkami ter širokimi boki. Ozka rdeča obleka vse to še poudarja. Seveda jo pogleda. Tako kot vsi moški v vajini bližini. Vi menite, da jim je preprosto všeč, a oni na njej vidijo simbole plodnosti. Kruto, a resnično: narava ne pozna ovinkov.

7 Rdeča je vedno in. Omenili smo že rdečo šminko in rdečo obleko. Prav ta barva ima na moške res izjemen vpliv. Ženske v rdečem so v njihovih očeh vedno bolj opazne, saj zanje menijo da so bolj duhovite, sproščene, zabavne in hitreje razpoložene za seks.

8 Prava drža. Vsi vas bodo ob vstopu v prostor opazili, če boste znali opozoriti nase. Moški, ki imajo rahlo izbočen prsni koš bodo bolj opazni kot tisti, ki so rahlo zgrbljeni in imajo pogled uprt v tla. Prav tako tudi ženske, ki hodijo pokončno in se rahlo pozibavajo v bokih, pritegnejo največ pozornosti.

9 Naraven vonj. Vsaka koža ima svoj naraven vonj. Parfumi vam pri privlačnosti torej ne bodo vedno v pomoč. Naravni feromoni imajo izjemno moč ter so tisti, ki v največji meri vplivajo na podzavestno spolno privlačnost.

10 Ona naj ne osvaja. Zdi se kot pravilo iz pradavnine, a biologija pravi, da se mora moški za svojo partnerko boriti. Ženska torej ni tista, ki naj bi osvajala. Lahko pošlje namig, večji del celotnega zepljevanja pa je na moškem in njegovih osvajalskih sposobnostih.

Avtorica: M. F.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Jasni dokazi, da imata čudovit odnos ali pa Miti o lezbičnem seksu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)