Po seksu obvezno najprej storite to

Ob vseh nasvetih, kaj početi pred in med seksom, mnogi pozabijo na tisto, kar je obvezno po njem.

26.5.2018 ob 2:00

spalnica_postelja_par_noge_tatu.jpgshutterstock_280860185.jpg

Veliko je nasvetov o tem, kaj početi pred in med seksom . Nekoliko bolj redka pa so napotila glede tega, kaj storiti po tem intimnem dejanju. Čeprav je zlasti za pripadnice nežnejšega spola tudi to še kako pomembno. Veste, kaj naj bi obvezno storili?

Opravili malo potrebo. Ta je sicer pri nekaterih ženskah takoj po samem odnosu zelo izrazita, pri drugih se pojavi malce kasneje. Kakorkoli že, ne gre je ignorirati. 

Zakaj?

Naše telo je izjemno dodelan sistem in nas skuša zaščititi pred vsemi potencialnimi nevarnostmi, ki na nas prežijo iz okolice.

Ena od teh nevarnosti se skriva tudi v bakterijskih okužbah. Med spolnim odnosom prav bakterije zaidejo v žensko telo in ostanejo na mestih, kjer lahko povzročijo vnetja.

"Kar si že velikokrat slišala o mali potrebi po seksu, drži," je povedala seksologinja Sunny Rodgers. "Ta je vedno prvo, kar bi morala opraviti po končani akciji. Kajti s tem se z intimnih organov izpirajo na njih prisotne bakterije in toksini, ki so tja morebiti zašli med odnosom," pojasnjuje seksologinja in dodaja, da ne bo odveč tudi, če si boš intimne predele umila s toplo, vlažno krpo.

To sta po njenem mnenju ključna koraka za obvarovanje pred okužbami, pa naj bodo glivične ali bakterijske.

PREBERITE ŠE: Malenkosti o vagini, za katere moškim res ni prav nič mar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)