To se bo zgodilo, če dve leti ne boste pili kave in alkohola

Izkušnje iz prve roke.

12.12.2018 ob 5:15

pivo_alkohol_kava_jetra_zdravje_telo_zdravo_telo.jpg

Na milijone ljudi po vsem svetu ob prehodu iz starega v novo leto sprejme vsaj eno zaobljubo: mesec dni brez alkohola. Seveda je odločitev, če jo uspejo izpeljati, več kot dobrodošla. S tem ne samo, da ohranijo zdravje (kar je ena ključnih posledic), na kvaliteto življenja vplivajo tudi drugače.

Kaj pa, če bi se mu odpovedali za več kot dve leti? Tako kot je to storil Newyorčan Tobias van Schneider in opažanja razkril v svojem blogu. Osredotočil se je na nekoliko manj očitne posledice in s širšo javnostjo po 28 mesečni abstinenci, delil sledeče.


Prihranili boste denar

Schneider je vsak mesec prihranil 1000 dolarjev, kar znaša približno 944 eurov. Izračunal je, da je prej na dan za alkohol porabil 31 eurov. Vaš prihranek bo najbrž manjši, a če dobro pomislite, koliko stanejo vrčki piva po službi in še obvezno vino pri večerji, si boste priznali, da boste na ta način tudi sami znatno oklestili izdatke.


Manj boste opravljali

Kot je zapisal Schneider, nenadoma ni več imel potrebe po obiskovanju lokalov. Klepetanje v njih namreč največkrat vključuje pijačo in obvezno opravljanje. Abstinenca torej zagotavlja več časa zase, druženje pa je mogoče tudi ob drugačnih, koristnejših priložnostih.


Bolje boste spali

Ne samo Schneider, vsak, ki se odpove alkoholu, se lahko pohvali z boljšim spancem. Počitek je brez takšne pomoči kvalitetnejši in izdatnejši, izvzet pa je še sicer obvezni maček.


Kaj pa brez kave?

Tako kot alkoholu, se je odpovedal tudi kavi in drugim virom kofeina. In rezultat? Bil je bolj umirjen in sproščen ter manj povržen tesnobnosti. Prav zaradi kave je bil, kot je razkril v svojem blogu, pogosto živčen in razdražen.


Avtorica:
 M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 trikov, s katerimi si do lepega videza pomaga ena od najlepših žensk na svetu ali pa 10 znakov, da se prepogosto prhate

Priporočamo tudi: 5 ginekologov iskreno o tem, kaj si mislijo o pacientkah in 8 zmot o prehrani, ob katerih se prehranskim strokovnjakom naježi koža


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)