Zakaj je pomlad najboljši čas za začetek nove zveze

Ko se prebuja naravam se prebujajo tudi čustva.

12.3.2017 ob 6:20

pomlad.jpg

Nedvomno se ob pomladi in prebujajoči se naravi marsikomu utrne ideja o novi zvezi. "Toplo sonce in daljši dnevi prinašajo novo energijo ter končno nastopi čas za zabavo, druženje in tkanje novih vezi," pojasnjuje psihologinja Karin Anderson Abrell. Če bi radi še dodatne argumente, zakaj je prav pomlad idealna za začetek nove zveze, niza tudi nekaj teh.

Več zabavnih dejstev najdete na Facebooku.  

Sledite naravi

Če čutite pomladno zaljubljenost, je to kaj lahko zato, ker ima prste vmes biologija. Pomlad je čas, ko se v živalskem svetu začne obdobje parjenja. Ta vpliv je seveda zaznaven tudi pri ljudeh. »Gre za biološki impulz, ki nas spremlja od nekdaj,« pojasnjuje Abrellova in dodaja, da smo zato v odnosu do nasprotnega spola bolj sproščeni in samozavestni. A pozor, prav biologija je tudi tista, zaradi katere pri izbiri partnerja lahko pregledamo kaj, česar ne bi smeli.

PREBERITE še // Nasveti za najlepši prvi zmenek

Čas za nove začetke

V mračnih, temačnih in mrzlih zimskih dneh se zlasti po dveh kozarčkih opojne pijače kaj rada prikrade misel po vrnitvi k bivši ljubezni. A ko zasije sonce, zapiha topel veter in dišeče cvetje vabi na plano , se odpre več možnosti za nove začetke z nekom posebnim in veliko manj zapletenim. Pomlad je velikokrat povezana z zavračanjem starega in začenjanjem nečesa novega, ter tudi zato pravi čas za prve korake k novi zvezi.

PREBERITE še // Osem dokazov, da ste pripravljeni na nove zmenke

Potreba po pravem partnerju

Tople dneve je prijetneje preživljati v družbi pravega sopotnika, kot sam. Lahko se podata na vožnjo s kolesom, na dolge sprehode, vikend izlete in se tako vedno bolj spoznavata ter združita prijetno s koristnim. Po dolgi zimi imamo vsi radi aktivnosti na prostem in v pravi družbi so te vedno zabavnejše.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)