Se res ljubita? Le če pravilno odgovorita na ta testna vprašanja.

Bodite pošteni, kajti ljubezen je lahko zvito čustvo.

12.6.2019 ob 4:15

seks_zveza_ljubezen_par_zenska_moski6.jpg

Vse je čudovito. V vaše življenje je vstopila oseba, ob kateri se počutite izjemno. Več časa, kot preživite z njo, bolj ste prepričani, da jo ljubite. Na koncu jezika imate besede, s katerimi bi to povedali na glas, a pozor! Preden to storite, se prepričajte, da je tisto, kar čutite, res ljubezen in ne poželenje, strast ali karkoli, sicer na videz podobnega ljubezni, v resnici pa z njo nima veliko skupnega. Odkrito si odgovorite na sledečih pet vprašanj, šele nato izrecite besedici ljubim te. Ali raje ne.

Gre samo za seks?

Seveda je kemija v zvezi še kako pomembna, a vendarle spolnega užitka ne gre enačiti z ljubeznijo. Kajti, če vse karte stavite na vročo spolnost, bo ta sčasoma splahnela in če med vama ne bo ničesar drugega, bo splahnelo tudi vaše zanimanje zanj.


Pred njim kaj skrivam?

Med intimnima parterjema ne bi smelo biti ne zidov, ne meja in ne skrivnosti. Ste torej lahko do njega povsem odkriti in pošteni, ali vendarle kaj raje zadržite zase? Ne glede na to, kakšen je vaš razlog za skrivnosti, če so prisotne, ni prisotna ljubezen.


Je med nama prijateljstvo?

Če sta na prvem mestu zaupna prijatelja, se vama res lahko obeta lepa zveza. Kajti prijateljstvo je trden temelj, na katerega se bosta vedno lahko naslanjala.


Sem pogosto ljubosumna in zahtevna?

Med partnerjema, ki si zaupata in se resnično ljubita, je ljubosumje odveč ne glede na situacijo. Pri tistih, ki svoj odnos snujejo na poželenju in seksu, pa je to pogosto prisotno, saj je povsem jasno, da med njima ni globlje vezi, ki bi ju držala skupaj.


Pričakujem od njega popolnost?

Ljubiti pomeni sprejemati sočloveka z vrlinami in napakami. Nepopolnost je del življenja in nesmiselno je pričakovati, da je v vajinem življenju ne bo. Če jo od dragega zahtevate sami, ga ne ljubite, temveč vam je bolj, kot ljubezen pomembno, kaj si o vaju mislijo drugi. V njihovih očeh bi namreč radi bili ob popolnem moškem v popolni zvezi, kar pa ni mogoče.


Avtorica:
 M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 11 kvalitet vsakega lepega razmerja ali pa Šest jasnih znakov, da ni več zaljubljen

Priporočamo tudi: Pretresljiva izpoved Severine: “Mama me po porodu pet mesecev ni mogla vzeti v naročje” 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)