Kako preboleti neuslišano ljubezen (tudi če se zdi nemogoče)

Ljubezen je lahko lepa, lahko pa tudi boli. Seveda slednje zlasti velja, ko srce ukrade nekdo, ki se za vaše vroče poglede ne zmeni.

15.7.2018 ob 3:31

zalostna_punca.jpg

V dolgih večerih si zamišljate filmski prizor, kako on vendarle spozna, da sta si usojena, ter si ob dramatični glasbi padeta v objem. A eno je film, drugo je resnično življenje, kjer je le malo verjetnosti, da se bo to res zgodilo.

Vi boste zato ostali nesrečno zaljubljeni, ali pa se boste namenili vse skupaj premagati in preboleti. Kar je nedvomno boljša odličitev, ki bo s pomočjo sledečih korakov lažje uresničljiva.

Povejte prijateljici

Običajno zaljubljenost (zlasti, če je neuslišana) držimo zase, zato zanjo vemo le sami. A če boste svoje tegobe razlili prijateljici, si boste olajšali dušo, deležni pa boste tudi njene podpore.

Morda vam bo celo razjasnila sliko in boste ob njenih besedah spoznali, zakaj zveza z vašo simpatijo sploh ne bi bila dobra ideja. Objektivno mnenje je pri tem vedno dobrodošlo. Poleg tega vam bo, če bo poznala vaše občutke, lahko preprečila, da bi storili kakšno neumnost.

Jočite

Nič ne pomaga bolj, kot dober jok. Kajti, čeprav neuslišana ljubezen v resnici ni razhod, je posledica enaka: zlomljeno srce. In eno od najučinkovitejših načinov za blaženje neprijetnih občutkov pri obeh je jok.

Družite se s televizijo

Zamotite se z nečim, kar bo vsaj malo odvrnilo misli od vaših težav. Televizija bo pri tem nedvomno v pomoč. Izbira vsebin je samo vaša, priporočam pa kaj bolj veselega.

Razvajajte se

Pojdite v kozmetični salon, k frizerju, k manikerju. Storite nekaj, kar vas bo spomnilo, kako lepi in čudoviti ste v resnici. Prav v trenutkih, ko je srce zlomljeno, je namreč na dejstvo, da si zaslužite pozornost, najlažje pozabiti.

Osredotočite se na hobije

Končno je čas, da preberete knjigo, ki ste jo začeli že pred časom, da dokončate svojo pesniško zbirko ali da na platno spravite tisto, kar imate že dolgo v mislih oziroma pred očmi. Kakršenkoli hobi je še en odličen način, da vsaj za nekaj trenutkov pozabite na tisto, kar vam je nedosegljivo.

Povejte ji (mu)

Res se zdi malce noro in to v resnici ni vedno lahko. A če imate možnost, svoji neuslišani ljubezni povejte, kaj čutite. Če ne gre na štiri oči, obstaja nešteto drugih načinov. Ko boste razkrili čustva, jih boste lažje premagali in pozabili.

Poskusite nekaj novega

Vpišite se na tečaj lončarstva, na plesne vaje ali na stran za zmenke. Počnite nekaj za vas novega, ob čemer boste svoje (stare) tegobe lažje potisnili v ozadje. Poleg tega boste spoznali nove ljudi, kar nikoli ne more biti slabo.

Vadite

Prvič: počutili se boste bolje, saj je telesna aktivnost ena najboljši sprostitvenih dejavnosti. Endorfini pač opravijo svoje. Poleg tega boste bolj zadovoljni s seboj in samozavestnejši, ter vas čustvena zavrnitev ne bo dotolkla v tolikšni meri, kot če bi jo skušali preboleti ob keksih in čokoladi.

Poglejte skozi realne oči

Najverjetneje ste svojo simpatijo postavili na piedestal in na njej ne vidite nič slabega. A nihče ni popoln in tudi tisti, po katerem hrepeni vaše srce, ima svoje temne plati. Lažje ga boste preboleli, ko boste spoznali, da premore nekaj, kar vas močno moti.

Spremenite nekaj

Ne bodite več tisti, ki na nekoga zaman čaka. Najlažje boste postali nekdo drug, če boste na sebi nekaj spremenili. Omislite si drugačno pričesko, pobarvajte si lase, privoščite si novo garderobo. Ni treba, da gre za drastične ukrepe, a v novi preobleki boste lažje gledali v prihodnost.

Izbrišite ga iz življenja

Včasih je to težko ali celo nemogoče. A v kolikor niste zagledani v sodelavca, sošolca ali soseda, se čim bolj izogibajte srečanja z nedosegljivim. Prav tako iz življenja izbrišite vse, kar vas spominja nanj. Čeprav je to samo svinčnik, ki vam ga je posodil, vi pa ga niste vrnili.

Ne kuhajte zamere

Najpomembnejša postavka. Morda se vam res zdi, da bo lažje, če ga boste sovražili, a tudi sovraštvo je čustvo. Morate ga pozabiti, spustiti in iti naprej. Nihče ne pravi, da bo lahko, je pa mogoče. Kajti nekje vas nedvomno čaka nekdo, ki vam bo čustva znal vrniti.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)