Deset razlogov za ljubezen z najboljšim prijateljem

Če vas mika, da bi prestopili mejo.

16.1.2017 ob 11:10

Prijatelja_shutterstock_219489163.jpg

Tesno prijateljstvo med dekletom in fantom, moškim in žensko je pogosto predmet debat. Je sploh mogoče, ali so vsaj na eni strani vedno prisotna tudi globlja čustva? Ne bomo se spuščali v srž dileme, dejstvo pa je, da se v prijateljstvo med fantom in dekletom lahko priplazi ljubezen. Se je pri vas, a dvomite, da bi bilo pametno postati intimnejši par? Nizamo deset razlogov  v prid odločilnega koraka. Morda se boste z njihovo pomočjo lažje odločili.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.   

Dobro vas pozna

Dobro pomeni povsem. Pred najboljšim prijateljem se vam ni treba pretvarjati. Vi ste lahko res vi. Hecni, smešni, nenavadni, včasih zoprni in ne glede na vse, ima vas rad.

Z njim lahko delite vse

Ne samo čustev, temveč resnično vse: filmski okus, najljubšo čokolado, doživetja, rokavice in šal. In veste, da bo on to cenil ter z vami delil vse tisto, kar vas spravi v dobro voljo ali vam trenutno pride prav.

Ni se vam treba obremenjevati z njegovo preteklostjo

Saj jo že dobro poznate: njegovo družino, starše, pripetljaje, ljubezni, izkušnje. Dvomi, kaj vse je počel nekoč, bodo povsem odveč. 

PREBERITE še // Pet najboljših prijateljev vsake ženske

Podarja najboljša darila

To on zmore. Ker vas dobro pozna ve, kaj vas prav posebej razveseljuje in tudi, kaj sovražite. Njegovih daril vam nikoli ne bo treba spravljati v najgloblji predal ali jih podarjati naprej.

Ne bo vam ga treba vsem predstavljati

Vaši prijatelji ga že poznajo, prav tako vaši starši in vsi ostali, ki so za vas pomembni. S tem bo prihranjene veliko zadrege in sicer obveznih pojasnil. Njemu, vam ter vsem ostalim.

Veliko se bosta smejala

Ne samo, da dobre prijatelje veže smisel za humor, tudi ko se bosta prvič poljubila se bosta hahljala ob misli, da poljubljate najboljšega prijatelja. Najprej bo malce neobičajno. Zlasti, ko boste nekoga, ki ga poznate že leta, videli golega. Nekoliko absurdno, a v najboljšem možnem pomenu.

Ve, kaj vas najbolj boli

Seveda ne gre za fizično, temveč za čustveno bolečino. Najboljši prijatelj ve, kaj vam zadaja najgloblje rane in mu ne bo treba iskati meja. Ve, kaj v vas zbuja zadrego, česa se po tihem sramujete. Vaše šibke točke so mu na dlani in to bo vedno znova upošteval ter se trudil, da bi vas pred zadevami, ki v vas zbujajo neprijetne občutke, zavaroval.

Pozabite lahko na naključne zmenke

Zakaj bi med spoznavanjem tujcev iskali ljubezen, če je ta že pred vami? Zmenki so lahko naporni in neprijetni, vama pa bodo prihranjeni, a kljub temu bosta deležna najboljšega možnega rezultata.

Pozna vas v najslabši možni izdaji

Ve, kakšni ste brez ličil, ve, kakšni ste v jutru po zabavi in ve, kakšni ste v tistih dneh. Videl vas je že v najslabši možni izdaji, a kljub temu je vaš najboljši prijatelj ter bo zato tudi odličen partner. Kajti začeti razmerje z nekom, ki se je že pokazal v temni luči, pomeni povsem sprejemati in ljubiti, kar je neprecenljivo.

Postati prijatelj je vedno najtežje

Lahko se je v nekoga zaljubiti, dovolj sta že lep videz in neustavljiva privlačnost. A zaljubljenost je krhka vez, ki hitro lahko razpade, prijateljstvo pa zahteva nekaj več. To se ne zgradi čez noč in ne na prvi pogled. Gre za povezavo na globljem nivoju, ki presega fizično privlačnost in jo je zato mnogo težje vzpostaviti. Med vama pa je že, torej začenjata na res trdnih temeljih.

Prav zato je prijateljstvo vedno dobra osnova za razmerje. Če se seveda s tem, da bi ga prestavila na višji nivo strinjata oba. Morda v to smer razmišlja tudi on, a se tako kot vi, boji prvega koraka. Malo mu namignite, zadeve bodo stekle same. Upravičenih razlogov imate nedvomno dovolj. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)