Ljubezen: Kaj ne sodi na Facebook

In ne na druga družbena omrežja.

1.2.2017 ob 10:15

objem_micna.jpg

Vseeno je, kako jih poimenujemo: družbena, družabna, socialna ali spletna omrežja, že dolgo del vsakodnevnega življenja. In tako, kot velja za vsak odnos s soljudmi, je treba tudi pri objavah na takšnih in drugačnih stenah ter zidovih, upoštevati pravila. Zlasti o tem, kaj nanje sodi in kaj ne. Tega o vajni ljubezni ne bi smeli deliti s širokim občinstvom.

Več uporabnih napotkov najdete na Facebooku.

Njegovih vrlin v postelji

Četudi premore nekaj potez, ki v vas spravijo v ekstazo, naj to ostane med vama. Vajini spodnji sosedje so s posledicami najbrž že seznanjeni, vašim facebook prijateljem pa to informacijo lahko prihranite. V nasprotnem primeru ne samo, da ga boste spravili v zadrego (ne glede na to, kako velika bo pohvala), deljenje seksi objav bo kaj lahko ubilo vajin odnos. Takšno početje namreč po besedah psihologov izjemno zaviralno vpliva na intimo. Ohranjanje pikantnih podrobnosti med dvema (morda jih lahko zaupate najboljši prijateljici), pa na drugi strani občutke intime povečuje, saj krepi zaupanje med partnerjema.

PREBERITE še // Pari, ki redno objavljajo svoje fotografije, prekrivajo težave v razmerju

Vajinih sporov

Naj bo zgolj malenkosten spor ali velik izbruh, nikogar o tem ni treba seznanjati. Zadeve se tičejo samo vaju in veliko lažje bodo premagljive, če ne bodo vanje vključeni vsi prijatelji, ki bodo hitro ustvarili napačno mnenje o vas ali o njem, saj ne poznajo celotne zgodbe. In kdo ve, če bosta uspela zadeve rešiti, bodo prav takšne objave zamajale temelje zveze. Vi boste res odpustili, vaša družina in prijatelji pa tega ne bodo sposobni tako hitro. Ne dajte jim priložnosti, da bi koga od vaju sovražili, saj bodo s svojim mnenjem in pripombami ogrožali vajino zvezo.

fb.jpg

Vajinih poglobljenih debat

Morda vas res mika, da bi mnenje o nečem poiskali tudi izven vajinega razmerja in širšo množico prosili, naj razsodi, kdo od vaju ima prav, oziroma kdo se moti, a to je še ena od stvari, ki bi morala ostati med vama, pa naj gre za malenkosti, kot so, kdo naj bi pospravljal posteljo ali za odločitev o tem, koliko naj bi vsak mesec prispevala na varčevalni račun. Ne glede na to, kako močno potrebujete potrditev, takšno početje degradira partnerja in tudi na vas meče slabo luč. Zdravo razmerje ne potrebuje razsodnikov na internetu.

Pasivno agresivnih objav

Sproščanje negotovosti in negativne energije v smislu: »Res ne vem, zakaj moram vse to prenašati,« povzroči samo eno: vaši prijatelji in znanci bodo hitro prišli do sklepov, ki bodo vse prej, kot pravilni in primerni. Pasivna agresija v razmerju ni nikoli sprejemljiva, ne v živo in ne na spletu.

PREBERITE še // Ljudje, ki svoje fizične dosežke delijo na Facebooku, imajo resne težave

Karkoli prvi mesec

Čeprav ste še tako prepričani, da je pravi, vsaj prvi mesec tega ne objavljajte na svetovnem spletu. Počakajte in dovolite odnosu, da se razvija počasi. Za vsak slučaj, če se ne bo vse odvijalo po načrtih. Sicer boste morali odgovarjati na številna zoprna vprašanja tistih, ki so opazili, da ste bili »v razmerju« komaj dva tedna. Verjemite, to bo frustrirajoče in vse prej kot prijetno.

Avtorica: M. F.
Foto: Unsplash, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)