Zakaj bi morale ženske redno izvajati oralni seks

Snovi v moški semenski tekočini delujejo kot antidepresivi.

23.2.2016 ob 9:00

shutterstock_345419411.jpg

Oralni seks koristi mentalnemu zdravju. Pripadnice nežnejšega spola namreč osrečuje in celo premaguje depresijo, so pokazali rezultati ameriške raziskave, s pomočjo katere so znanstveniki potrdili domnevo, da moška semenska tekočina spodbudno vpliva na počutje žensk.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Poizvedbo so izvedli na univerzi New York, strokovnjaki so med njenim potekom spremljali življenja 293 žensk. Zlasti so iskali vzporednico med njihovim spolnim življenjm in mentalnim zdravjem.

Na koncu so prišli do zaključka, da so pripadnice nežnejšega spola, ki svoje drage večkrat razvajajo oralno, redkeje slabe volje in v manjšem odstotku povržene depresivnim občutkom. Poleg tega so se ženske, ki so pogosteje nudile to obliko seksa, bolje odrezale na kognitivnih testih.

Kje je skrivnost? Moška semenska tekočina vsebuje hormon, ki v telesu spodbuja sproščanje snovi tirotropin. Ta na depresijo deluje zaviralno. V njej sta prisotna še melatonin, hormon spanja ter serotonin, ki velja za spodbujevalca dobre volje ter krepi povezanost med partnerjema. 

"Kombinacija vseh teh sestavin moško semensko tekočino upravičeno postavlja med sredstva, ki zagotavljajo dobro voljo in celo premagujejo depresijo," so ob zaključku povedali znanstveniki, ki so tako potrdili domnevo, da oralni seks več kot pozitivno vpliva na psihično zdravje žensk. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)