Vodič skozi seks z malce grobosti

Dobitek brez bolečine.

11.11.2016 ob 12:40

erotika_shutterstock_375192472.jpg

Res je, vsakomur ne odgovarja. A vendar je več žensk takšnih, ki bi si želele malce grobosti, dominantnosti ali podrejenosti v postelji kot onih, ki te povsem zavračajo. Glede na izsledke raziskave univerze Texas namreč 57 odstotkov pripadnic nežnejšega spola ideja o grobem seksu podžiga. "Misel, da bi dominirale ali bile podrejene je stara toliko, kot spolnost sama in v njej ni nič sramotnega," pravi seksologinja Claudia Six ter dodaja, da gre za povsem zdravo spolno prakso, ki jo velja iz fantazije prenesti v resnični svet.

Več vročih namigov najdete na Facebooku.   

Kaj grobi seks pomeni, je seveda odvisno od para oziroma od partnerjev. Skupaj morata poiskati tisto mero, ob kateri bo obema še prijetno. "Lahko gre zgolj za vezanje, prevezovanje oči ali za udarce, lahko le za preizkušanje bolj neobičajnih poz," meni seksologinja Dawn Michael. In če se mu nameravate predati prvič, sledite sledečim napotkom, s katerimi boste odkrili svoje meje in si pričarali bolj grobo zadovoljstvo.

Samo z nekom, ki mu zaupate

Grobi seks je najboljši za pare, ki so v zvezi dlje in se zato partnerja med seboj dobro poznata ter si zaupata. "Tu ne gre samo za varnost in zaupanje, da zadeve ne bodo šle predaleč, temveč tudi za sproščenost ter ugodje ob dejstvu, da lahko želje ali fantazije z nekom odkrito delite," pravi Michael. Tudi če ste samski in se predajate seksu le naključno, se mu sicer ni treba odpovedati, ni pa ta oblika spolnosti priporočljiva s popolnim tujcem, saj ne poznate njega in ne njegovih meja.

grobo.jpg

Najprej pogovor

Že vnaprej partnerju povejte, da si želite okusiti nekaj bolj pikantnega. "Pogovor omejite na pozitivne vidike takšne izkušnje, naj negativni ostanejo v ozadju," svetuje psihiater Grant Brenner. Partnerju pojasnite, da mu zaupate in ste ob njem dovolj sproščeni, da ste se z njim pripravljeni spustiti v prav posebno izkušnjo. Šele nato omenite grobi seks. Brez sramu. Seveda je povsem normalno, da boste v dvomih glede njegovega odziva, a skušajte zadrego skriti, da ne bi ohromila vas ali partnerja.

--> Preberite še: Nasveti za poredno predigro

Napišita seznam

In nanj umestita vse, kar bi lahko in česa za nobeno ceno ne bi počeli. Tako bosta najlažje spoznala, kje so vajine meje. Ne pozabita na najmanjše podrobnosti. "Bodite povsem jasni in odkriti, kaj za vas pomeni grobi seks, kako močno želite, da vas povleče za lase ali kako močno naj vas udari po zadnji plati," svetuje Six. "On vam želi ugoditi, vaša naloga pa je povedati mu, kako to lahko stori. In obratno, zato ne pozabite omeniti še, ali želite biti le v podrejeni vlogi, ali bi radi na določeni točki tudi dominirali."

Počasi

Začnita počasi, morda z vezanjem rok. Tako boste dobili občutek, kaj pomeni biti podrejen. Vzemite šal ali ruto, naj vas priveže na stol ali posteljo. Karkoli bosta uporabila, naj bo dovolj trdno, da bo vaše gibanje res onemogočeno. Naj vam preveže oči, s tem se bodo izostrila vaša druga čutila. Nato naj uporabi ledene kocke, vosek ali vibrator oziroma naj vaše erogene točke stimulira z rokami.

--> Preberite še: Ugrizi za vroči seks

Ko boste pripravljeni, zadeve prestavite na višji nivo

Nobena sramota ga ni prositi, naj vključi več grobosti. Prav tako pa mu povejte, če vas njegova dejanja ne vzburjajo. Vodite ga z besedami, kot so močneje, počasneje, hitreje ali še enkrat, svetuje Six. Če bi radi močnejšo fizično stimulacijo, namignite, naj uporabi nekaj tršega, denimo kuhalnico ali biček na vaših intimnih predelih telesa. Vodite ga v skladu s svojimi občutki ter pričakovanji.

Poslušajte naravo

Razen glede varnosti in upoštevanja želja ter potreb obeh, pri grobem seksu ni pravil. Ne obremenjujte se s tem, da počnete nekaj, kar ste morda videli v porno filmih. Zakaj ne, če je obema všeč? Orgazem boste morda dosegli hitreje, kot sicer ali boste zanj potrebovali več časa. A to ni pomembno. Pomembno je, da oba uživata.

Naj bo varno

V spalnici ni prostora za jezo, frustracije ali maščevanje, razen če ti niso del fantazije. Nič neobičajnega ne bo, če se bosta zadevam prepustila in jih bosta povsem spontano začinila z bolj grobimi prijemi. Če je ob tem obema prijetno, ni s tem nič narobe. Takoj, ko bo ena stran občuti nelagodje ali premočno bolečino, pa zadeve upočasnita in se podajta na pot, na kateri bo obema všeč.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)