Šest laži Carrie Bradshaw iz Seks v mestu

Življenje v resnici ni tako zabavno.

11.8.2016 ob 12:15

carrie-bradshaw-1024.jpg

Kultna serija Seks v mestu je mnoge ženske navdala s pogumom, da so začele slediti svojim sanjam in se otresle prenekaterega, s spolnostjo povezanega predsodka. A nekatere lekcije glavne junakinje nimajo veliko skupnega z resničnostjo. Tu je nekaj najbolj nerealnih.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

V velikem mestu je zlahka najti gospoda pravega

Večina samskih žensk veliko časa posveča iskanju ljubezni. Težave imajo že s tem, da bi našle enega gospoda pravega. To, da bi lahko izbirale med dvema popolnima, je mogoče le v filmih in serijah.

carrie_an-american-in-paris-part-duex-1024.jpg

Kupujte čevlje in pijačo, položnice bodo počakale

Če ne boste plačali elektrike, vam jo bodo izklopili. Prav tako bo tudi s prenosnim telefonom. Nespametno je celo plačo porabiti za luksus namesto poplačati položnice. Kajti ponudniki storitev ne bodo razumeli vaše ljubezni do pregrešno dragih čevljev.

Stanovanje v elitnem delu mesta z velikimi omarami je zlahka dostopno

Res obstajajo izjeme, a večina si brez takšne ali drugačne finančne pomoči (ali sostanovalke) praktično ne more privoščiti 100 kvadratnih metrov velikega stanovanja v elitni soseski.

carrie_the-awful-truth-1024.jpg

Javni prevoz je odveč, povsod so na voljo taksiji

Res so cene taksi uslug nižje, kot so bile še pred leti, a to ne pomeni, da so brezplačne. Le redki so tisti, ki bi se po mestu lahko vozili zgolj s taksiji in na javni prevoz sploh ne bi pomislili.

Hoja v visokih petah je mala malica

Celodnevna hoja po mestnem asfaltu, v parkih, ali v pisarni bo od vaših nog (ter celega telesa) terjala davek. Ne glede na to, kako radi imate vratolomne špičake, povzročili bodo zatekanje nog ter boleča stopala in hrbet. To, da v njih ni mogoče teči, pa najbrž tudi že veste.

carrie_to-market-to-market-1024.jpg

Lepa oblačila so pomemnejša od hrane

Ko se bo dodobra oglasil želodec, vam ne bo pomagala nobena obleka ter tudi ne bluza ali krilo. Ne glede na to, kako slaven oblikovalec je na njih podpisan.

carrie_an-american-girl-in-paris-part-deux-05-1920.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)