Odlične novice! Seks je botoks prihodnosti.

Znanstveniki se strinjajo, da ima seks izjemno pomladitveno moč.

27.9.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Številne raziskave so pokazale, da seks pomlajuje telo in duha. Zaradi njega smo fizično aktivnejši, na pogled lepši, izboljšuje kvaliteto življenja in še veliko več. Poglejte si konkretne dokaze. 

Manj mrščenja, več smeha

Med seksom se v organizmu sproščajo endorfini, nevrotransmitorji, ki delujejo kot analgetiki in spodbujajo občutke ugodja, evforije in sreče. Vse to pomeni, da se pod vplivom strastnega doživetja še dolgo več smejimo ter manj mrščimo. Nasmeh pa je najlepši okras vsakega obraza.

Boljši spanec

Med orgazmom se v telesu sprošča hormon ljubezni oksitocin. Ta krepi povezavo s partnerjem in odpravlja tesnobo. Močnejša vez z ljubljeno osebo in manjši občutek vznemirjenja ter napetosti se odraža tudi kot brezskrben, globok in krepčilen spanec, ki je nujno potreben za kvalitetno regeneracijo telesa. Oksitocin ima še en pozitiven vpliv in sicer deluje protivnetno ter tako skrbi za hitrejše celjene ran.

Vitka postava

Fizični napori med vročimi igricami ne zagotavljajo le izgorevanja kalorij in topljenja maščobnih oblog, pač pa skrbijo tudi za krepitev mišic. In tu se ujamete v tokrat prijetni začarani krog: več mišic zagotavlja boljšo vzdržljivost v postelji kar seveda pomeni več akcije med rjuhami.

Manj gub

Desetletna raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 3500 prebivalk stare in nove celine je pokazala, da so ženske s pestrim spolnim življenjem na videz mlajše. Za mladostnejši videz je dovolj v posteljo skočiti trikrat na teden.

Mlajše srce

Britanski strokovnjaki so leta 2002 odkrili povezavo med dvema spolnima odnosoma tedensko in nižjim tveganjem za srčno kap. Intimni stik namreč povečuje aktivnosti srčno žilnega sistema in tako okrepi srce.

Botoks prihodnosti

Raziskava univerze v Gradcu je prišla do zanimivega zaključka: izkazalo se je, da speremidin, spojina iz človeške sperme, upočasnjuje staranje celic in jih varuje pred prostimi radikali. Strokovnjaki so prav tako dokazali, da lahko omenjena snov celi poškodovane celice in jih pomlajuje. Čeprav bodo na tem področju potrebne še nadaljnje raziskave se zdi, da bo en od produktov spolnih radosti tudi botoks prihodnosti.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)