To je priljubljena poza, kjer najpogosteje pride do zloma penisa

Tista, ki jo obožujeta oba.

3.6.2019 ob 4:30

seks_spolnost_moski_zenska_zveza_ljubezen_postelja_polozaj4.jpg

Ena najbolj priljubljenih in najpogostejših seksi poz: položaj, v katerem je na vrhu ona, je hkrati tudi najbolj nevarna. Prav v njej najpogosteje pride do zloma penisa.

Gre namreč za pozo, v kateri ženska s svojo težo nadzoruje vse dogajanje. Do usodne poškodbe največkrat pride, kadar doživi orgazem in se v zanosu nagne preveč naprej, nazaj ali pregrobo sede na penis v erekciji.

V tem poči opno, ki v njem obkroža erektilno tkivi, kar povzroči tako imenovan zlom. Poškodbo spremljata zamolkel pok ter ostra bolečina, če do nje pride, pa je več kot zaželena zdravniška pomoč.

Na drugi strani velja misijonarki položaj, ki je za mnoge res najdolgočasnejši, za najvarnejšo pozo.

»Najusodnejši za njegov spolni organ so položaji, kjer ima ona popoln nadzor nad dogajanjem. Kadar moški nadzoruje gibe, je tveganje za zlom penisa znatno manjše,« so zapisali brazilski strokovnjaki, ki so prišli do teh zaključkov.

V treh tamkajšnjih bolnišnicah so v 13. letih obravnavali 42 takšnih primerov. Do 28-ih je prišlo med heteroseksualnim spolnim odnosom, štirih nezgode so se zgodile v homoseksualnem aktu, šest jih je bilo posledica samozadovoljevanja, štirikrat pa se je nesreča zgodila v nepojasnjenih okoliščinah.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: To mi je pomagalo do orgazma (izkušnje resničnih žensk) Ali pa: Spolnost: Zakaj nekateri prisegajo na malo (ali veliko) grobosti

Preberite še: Lezbijke okušajo najboljši seks (in druga manj znana dejstva o spolnosti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)