7 feng šuj nasvetov, da bo vaša kuhinja vir uspeha, zdravja, obilja in sreče

Stara filozofija urejanja prostora feng šuj prinaša nekaj napotkov, ki bodo zagotovili prijetnejše bivanje v srcu doma: kuhinji.

3.7.2018 ob 3:37

kuhinja_pult_zelenjava_micna.jpg

Z upoštevanjem smernic stare kitajske veščine urejanja prostorov feng šuj, je v življenje mogoče vnesti mir ter ravnovesje. Poglejte, kako po nasvetih portala Fengshui beginner urediti kuhinjo, da bo ta vir uspeha, zdravja, obilja in sreče

Odstranite nepotrebne stvari

Rešite se vsega, česar ne uporabljate. Stara, okrušena posoda, nedelujoče naprave, počene skodelice in kozarci so na samem vrhu seznama. Prav tako prečistite hladilnik in police z živili. Z njih odstranite vse, kar ima pretečen rok ali je celo pokvarjeno.

Očistite štedilnik

Ta je vir energije napredka in zato mora vedno biti čist ter delovati pravilno.

Očistite vrata hladilnika

Magneti, razglednice, listki in zaznamki, ki jih hranite na njegovih vratih, ustvarjajo nered. Ob pogledu nanj se okrepijo občutki stresa in napetosti. Prav v tem tiči en od razlogov, da po hrani posegate tudi, ko niste lačni.

S hladilnika odstranite vse, pustite le nekaj spodbudnih citatov, nakupovalni seznam pa nalepite na notranjo stran kuhinjske omarice.

Skrite koš za smeti

Ta naj ne bo na dosegu oči. Če je le mogoče, ga postavite pod korito. Koš za smeti, zlasti, če je odprt, v življenje prinaša nered in odpadke.

Napolnite posodo s svežim sadjem

Sadje simbolizira uspeh in obilje. Polno posodo z njim postavite na čisto mizo ali na čist pult.

Posadite rastline

V kuhinji imejte lončke s svežimi začimbami, v vazi naj bo sveže cvetje, na pultu in okenski polici pa lončki z okrasnimi rastlinami. Ti v kuhinjo vnašajo pozitivno energijo.

Ne bojte se barv

Več kot jih bo, bolje bo, čeprav bodo v živahne tone odeti le detajli. Tako, kot rastline, so tudi barve zaslužne za pozitivno energijo v kuhinji in s tem v življenju.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)