Trije odlični feng šuj nasveti

Z njihovo pomočjo bo tvoj dom preplavila pozitivna energija.

4.1.2018 ob 8:25

dom_micna.jpg

Veliko si že slišala in prebrala o feng šuju, filozofiji, s pomočjo katere je v dom mogoče priklicati srečo in mir, a vse skupaj se ti zdi prezapleteno, da bi njenim napotkom sledila.

V resnici ti ni treba prestavljati pohištva ter v kot dnevne sobe namestiti fontano. Dovolj bo že, če boš upoštevala tri res povsem preproste smernice feng šuja. 

Reši se krame

Nered je po feng šuju sovražnik številka ena. Krama, ki se v domu nalaga pa tista, ki preprečuje, da bi ga prevzela pozitivna energija.

Torej: vse, kar se nalaga na policah, mizah, stolih, v kotih in bolj ali manj skritih kotičkih doma, od časopisov do revij, pripomočkov, ki jih ne uporabljaš, oblačil, ki jih ne nosiš, kozmetike, katere rok uporabe je že davno potekel, že pokvarjenih živil, do nepomembnih spominkov, naj roma iz tvojega doma.

Lahko jih podariš, zavržeš ali odneseš v klet. Tam, kjer naj bi se počutila prijetno, nimajo česa iskati.

Začni na hodniku. Prav ta je tisti prostor, ki tedaj, ko je čist in urejen, najbolj pozitivno vpliva na tvoje in na počutje vseh, ki s teboj bivajo pod isto streho.

Popravi ali zavrzi polomljene predmete

Počeni krožniki, okrušene skodelice, opraskani kozarci, pokvarjen sesalnik, nedelujoči mešalnik, ure, ki ne tečejo več, karkoli je pokvarjeno ali polomljeno, ovira pozitivno energijo v domu.

Če je naprave ali ure še mogoče popraviti, poskrbi, da bodo znova brezhibne. V kolikor zanje ni več rešitve, saj veš, naj romajo v smeti.

Očisti okna in podmaži vrata

Po feng šuju so okna oči, ter vrata usta doma. Čista okna omogočajo jasen pogled v prihodnost, hkrati je prostor ob njih videti čistejši in svetlejši. Zato vzemi krpo in jih očisti. Ob tem poglej, če se dobro zapirajo in tresnijo ter odpravi morebitne napake.

Ne pozabi na vrata. Čista naj bodo tudi ta, če se slabo zapirajo, jih dobro podmaži. Škripajoča namreč po tej filozofiji ne prinašajo nič dobrega. Konec koncev tudi tebi gredo pošteno na živce.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)