5 stvari, ki po feng šuju v vaš dom prinašajo srečo

Po feng šuju obstajajo predmeti, ki v dom prinašajo negativno energijo in s tem za slabo voljo, nervozo, nesrečo. Po drugi strani pa feng šuj ponuja rešitve, kaj vnesti v naš dom, da bo v njem zavladala pozitivna energija.

25.8.2018 ob 4:01

dom.jpg

Največ smole naj bi v naš dom vnašalo naslednjih pet stvari:

1 Ogledalo obrnjeno proti postelji

Ogledalo, ki je obrnjeno proti postelji, je morda krivo za težave v razmerju. Odsev spečega telesa v njem moti spanje. Rezultat tega je lahko zamajan odnos. Poleg tega velja, da ogledalo, ki je obrnjeno proti postelji, v razmerje simbolično pripelje tretjo osebo, zaradi česar se par lahko razide.

2 Bodičaste rastline

Ostri, bodeči predmeti v dom privabljajo negativno energijo in s tem nesrečo, zato nikakor niso primerna dekoracija. Enak vpliv na energije imajo tudi bodičaste rastline. In čeprav so kaktusi res preprosti za vzdrževanje, na srečo ne vplivajo najbolje.

3 Črna vrata

Barvo vhodnih vrat sicer gre prilagoditi strani neba, proti kateremu so obrnjena. Črna vrata so tako dobrodošla, če gledajo proti severu, drugače pa v dom prinašajo nesrečo.

4 Koledar na napačnem mestu

Koledar, obešen na vhodnih vratih, spominja na prehodnost in minljivost življenja. Poleg tega velja prepričanje, da negativno vpliva na življenjsko dobo stanovalcev.

5 Slika brodoloma

Ta predstavlja nemir in odseva negativno energijo, kar se nedvomno odraža v vedenju in počutju vseh, ki bivajo pod vašo streho.

S čim pa oplemenititi dom, da bo v njem zavladala pozitivna energija? Za dobro voljo in uspeh na vseh področjih v svoj dom postavite:

1 Sveže cvetje

Če boste na vidnem mestu v svojem domu vedno imeli sveže cvetje, se vam sreča zagotovo ne bo izognila. Lahko izberete lončnice ali šopke, pazite le, da bodo rastline brez trnja in bodic.

dom3.jpg

2 Obarvana vrata

Barvo vhodnih vrat izberite glede na stran neba, proti kateri so obrnjene. Če je to jug, naj bodo rdeča ali oranžna, proti severu obrnjena vrata naj bodo modra. Vrata, ki gledajo na zahod, naj bodo siva ali bela, tista, ki kažejo proti vzhodu, pa bodo prinesla srečo, če bodo rjava ali zelena.

modra_vhodna_vrata.jpg

3 Razpored pohištva

Krožno postavljeno pohištvo pripomore k boljšemu pretoku energije. V spalnici naj vznožje postelje ne gleda proti vratom, njeno vzglavje pa naj bo ob steni. 

spalnica.jpg

4 Podkev

Številne kulture verjamejo, da podkev na notranji steni nad vhodnimi vrati prinaša srečo. Obrnite jo navzgor, tako si boste zagotovili, da bo sreča ostala pri vas. Če bo obrnjena navzdol, bo padla na vsakega, ki bo vstopil skozi vrata.

podkev.jpg

5 Lovilec sanj

Nameščen v spalnici varuje pred nočnimi morami. S tem zagotavlja miren spanec, dobro počutje ter zvrhano mero pozitivne energije.

lovilec_sanj.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Thinkstock, Unsplash

Preberite še: 5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo ali pa 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj

Priporočamo tudi: 7 preprostih navad za lepše jutro


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)