Feng šuj skrbi tudi za lepoto

Učinke feng šuja lahko izkoristite tudi pri ličenju.

2.11.2015 ob 7:30

shutterstock_226355254.jpg

Kitajke se že od nekdaj zatekajo k filozofiji feng šuj. Ne samo, ko gre za opremljanje bivališč, pač pa tudi, ko gre za lepoto. In pri tem upoštevajo sledeče nasvete.

Naj bo naravno. Po feng šuju tudi koža prisega na čim bolj naravne pripomočke za nego in lepotičenje. Zato bodite pozorni na sestavine vaših kozmetičnih izdelkov ter se opirajte na naravne, torej takšne, ki vsebujejo čim manj kemičnih primesi. Pozorno berite deklaracije na izdelkih in se večkrat zatecite k domači kozmetiki. Zlasti, ko gre za maske in pilinge.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pozorno tudi glede roka uporabe. Naravna kozmetika je koži res bolj prijazna, a vendar ima tudi krajši rok uporabnosti, zato bodite pozorni na datume. Kreme in ličila, ki jim je že potekel rok uporabnosti, obvezno zavrzite. To je zelo pomembno, saj stara ličila na kožo prenašajo slabo energijo.

Red. Tudi pri kozmetiki naj vlada red. Vaši pripomočki naj ne bodo razmetani v kozmetični torbici ali po kozmetični mizi. Uredite jih, da bodo lepo razporejeni in pregledni. Imejte samo stvari, ki jih resnično uporabljate ter z njih redno brišite prah. Prah na steklenički parfuma denimo zavira pretok pozitivne energije in zaradi njega boste lahko imeli pokvarjen dan.

shutterstock_183563180.jpg

Brez poškodb. Najbolj pa feng šuj sovraži poškodbe,  praske ter zlomljeno embalažo. Če je škatlica vaše kreme ali šminke počena, umazana ali celo zlomljena, jo zavrzite. Takšne poškodbe namreč prinašajo nesrečo, slabo energijo ter celo bolezni. Enako velja za ogledala, kozmetične torbice, pudrnice. Z novimi jih zamenjajte takoj, ko na njih opazite kakršne koli poškodbe.

Še nekaj namigov. Za dober pretok pozitivne energije osvojite nekaj pravih navad: vse kozmetične pripomočke imejte na enem mestu. Takoj, ko jih prenehate uporabljati, jih pospravite na njim namenjen prostor ter zavrzite vse, kar vam ni všeč ali ne uporabljate več. Sicer boste ustvarjali nered, z njim pa bo nastala slaba energija, ki bo škodovala vaši lepoti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)