Feng šuj: kako privabiti denar

Stara filozofija o urejanju prostora in pretoku energij lahko pomaga tudi vaši denarnici.

28.10.2015 ob 7:30

shutterstock_297282815.jpg

Če želite malce izboljšati svoje finančno stanje, bodite pri urejanju svojega življenjskega prostora pozorni na sledeče malenkosti. Kdo ve, morda pa se bodo prav z njihovo pomočjo zadeve obrnile na bolje.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pazite se vode. Cevi, ki puščajo, pipe, ki slabo tesnijo in podobno, po feng šuju  simbolizirajo odtekanje denarja. Zato jih čim prej zamenjajte ali popravite. Prav tako pazite, da v vašem domu ne bo preveč postane vode. Tisto v vazah in akvariju redno menjajte. In še ena povezana z vodo: slike in druga umetniška dela, ki jo ponazarjajo niso ravno priporočljiva. Zlasti ne v spalnici.


Če se radi ravnate po feng šuju si preberite še:

shutterstock_307086911.jpg

Več rastlin. Da bi okrepili vaš bančni račun, ustvarite zanimiv, živahen in prijeten dom brez nereda. Obvezno pa ga oplemenitite s sobnimi rastlinami ter redno zračite prostore. Zunanje fontane so simbol denarja in če imate na vrtu ali dvorišču zanjo prostor, bi morda morali razmisliti o takšnem okrasju.

Prave barve. Barve imajo velik vpliv na razpoloženje in tudi na blagostanje. Če želite, da bi se v vaš dom stekalo več denarja, ga odenite v rdeče, zelene in vijolične odtenke. Ker gre za dokaj močne barve, jih lahko uporabite tudi zgolj kot detajle. A le če so vam te barve všeč. V nasprotnem primeru ne bodo imele pravega učinka. Feng šuj namreč vedno išče skladnost med vami in prostorom, v katerem bivate.

shutterstock_111349808.jpg

Čista kuhinja. Vaša kuhinja je neposredno povezana z zmožnostjo zaslužka. Zato imejte vedno urejeno in pospravljeno. V hladilniku in kleti naj vlada red, redno skrbite za sveže zaloge hrane in ne dopuščajte, da bi se v njih kopičila tista s pretečenim rokom uporabnosti. Štedilnik mora biti čist in delovati brezhibno. Prav tako čista mora vedno biti tudi miza.

Rešite se starih stvari. Da bi zaslužili več denarja, se morate rešiti stvari, ki jih doma nikoli ne uporabljate. Zagotovo se tudi pri vas najdejo neuporabni daljinci, oblačila, kabli, stari časopisi in naprave, ki nikomur ne služijo. Pospravite jih in se znebite odvečne krame ter si tako zagotovite boljši pretok energije in s tem tudi več možnosti za boljši zaslužek.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)