Toliko seksa (na teden!) potrebujete za srečno zvezo

Za uspešno razmerje je telesna ljubezen ključna, ni pa vseeno, kako pogosto si par zanjo vzame čas.

21.9.2018 ob 4:00

shutterstock_303137849.jpg

Ljudje so na splošno srečnejši v odnosu, v katerem seks zavzema pomembno mesto in je nezamenljiv. To je dejstvo, ki so ga potrdile številne raziskave. Nobena od njih pa ni natančno definirala, koliko seksa je potrebnega za to, da partnerja trajno občutita zadovoljstvo in povezanost.

Obsežna raziskava

Prav to so se zato vprašali strokovnjaki z univerze v Torontu. Ti so v svoji poizvedbi poskušali dognati, koliko znaša minimalna količina telesne, ki v razmerju zagotavlja srečo in povezanost, poroča Huffington Post.

V kar 23 let trajajoči raziskavi, v kateri je sodelovalo 25 tisoč posameznikov, so ugotovili, da bi se moral par strastem predajati vsaj enkrat tedensko.

Res je sicer, da tudi več seksa na zvezo vpliva pozitivno, a v daljših razmerjih in zvezah količina sreče ostaja nespremenjena, če se par telesni ljubezni predaja en- ali večkrat na teden. Težava pa nastane, če se ji predaja manjkrat.

Brez pritiska

"To je vsekakor dobra novica za pare, ki sicer občutijo pritisk, da bi se morali ljubiti vsak dan ali vsak drugi dan. Seveda se velja truditi tudi na tem področju odnosa, a enkrattedenske ljubezenske igrice so dovolj za vzdrževanje sreče, intime in strasti," je povedala voditeljica raziskave Amy Muise.

Avtorica: B. G.
Foto: Shutterstock

Preberite še: 5 ženskih lastnosti, ki jih moški noro obožujejo ali pa "Je to normalno?" 10 iskrenih odgovorov na zoprna vprašanja povezana s seksom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)