Seks v hotelu je boljši kot doma

Če menite, da je vajin seks veliko bolj kot v domači postelji ognjevit zunaj doma, imate prav.

17.11.2015 ob 2:00

shutterstock_254610988.jpg

Če ste kdaj po vročem seksu z dragim v hotelski sobi pomislili, da je bil veliko boljši kot doma, niste bili v zmoti in ne edini.

Dokazano je namreč, da se med seksom v hotelski sobi v možganih dogajajo nekatere kemične reakcije, ki se tedaj, ko smo v zavetju domače spalnice, ne, trdi Ian Kerner, psihoterapevt in strokovnjak za spolnost. "Kadar se par telesni ljubezni predaja v hotelski sobi, nov prostor stimulira nastajanje dopamina, ta pa ima na seksualne dražljaje in občutke velik vpliv."


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Hoteli za zadovoljevanje

Hoteli so pogosto zasnovani tako, da zadovoljijo večino človeških želja in potreb. So luksuzni in čutni. Imajo dobro osvetljavo, razkošno posteljnino, mir, prijeten vonj in veliko posteljo. "Obstaja močan psihološki moment, kadar odideta v hotel, kjer se nameravata crkljati, tam je nekaj luksuznega, zato se oba avtomatsko počutita bolj poželjiva in zapeljiva," je prepričan Kerner.

shutterstock_244522807.jpg

Vsakdanjik izgine

Da bi prišlo do popolnega spolnega vzburjenja, zlasti pri ženskah, je treba dele možganov, ki so povezani s stresom in tesnobo, izključiti. Prav zato Kerner parom svetuje, naj vsake toliko obiščejo hotel ali si privoščijo drugačno turistično namestitev. "Tam ni fotografij otrok in igrač, tam ni umazane posode in računov, ki jih še morate plačati. Tam sta v prostoru in času, ki je samo vajin. In to z enim samim namenom, da bi se imela lepo. Vse drugo lahko preprosto odmislite in se zato lažje vzburite," pojasnjuje Kerner.

Ni treba, da je daleč

Čeprav hotel običajno povezujemo s počitnicami v daljnih krajih, ni treba, da je tako. Dejstvo je, da lahko vse prednosti takšne namestitve izkoristite tudi kje blizu. Za eno noč. Videla bosta, da tega ne bosta storila zadnjič. S tem bosta začinila vsakdanjik in vajina ljubezen bo bolj vroča tudi tedaj, ko se bosta vrnila domov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)