Seks med menstruacijo: zakaj ja in kako ne

Največjo oviro v tistih dneh predstavljajo miti, ki jim nikakor ne gre verjeti.

9.8.2019 ob 6:00 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Mnoge dame se sprašujejo, ali bi se v tistih dneh predajale strastem ali raje ne. Zlasti so v dilemi one, ki imajo prav med menstruacijo večjo željo po spolnosti. A ker o seksu med njo kroži kar nekaj neresnic in zablod, se raje vzdržijo. Tara Ford z ameriškega medicinskega centra za žensko spolnost zato niza odgovore na nekatera vprašanja, ki bi jih morali poznati.

Kaj menijo zdravniki?

Zdravniki so za. "Če nobenega od partnerjev to ne moti, za seks v tistih dneh ni nikakršnih zdravstvenih preprek. Nasprotno, dober je tako zanjo kot zanj," njihove odgovore povzema Tara Ford.

Kaj, če vam ni?

Čeprav nekatere dame že ob sami misli na spolnost med menstruacijo preveva neprijeten občutek, bi bilo mogoče pametno, da bi ga včasih zatrle in se seksu vendarle predale. In to zaradi dvojega: čutila so tedaj izostrena in užitek spolne narave je bolj izrazit. Pomaga pa tudi z vidika zdravja, saj blaži menstrualne bolečine.

Kaj menijo moški?

Tako kot pri damah je tudi pri moških odnos do seksa med menstruacijo različen. Medtem ko se nekaterim ta ideja zdi odvratna, drugi v njem uživajo. Prav zato bi se morali s svojim dragim o tem pogovoriti, izraziti svoje stališče ter spoznati njegovo in poiskati pot ter način, ki bi odgovarjala obema.

Kaj pa zaščita?

Obstaja mit, da med menstruacijo ženska ne more zanositi. A to ne drži. Prav tako so tudi v tem času mogoče okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. "Zaščita je obvezna tudi v tistih dneh. Na menstruacijo se nikakor ne gre zanašati," za konec opozarja Fordova.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)