Kaj je obvezno po seksu

Če vas tišči na malo potrebo, z njo ne odlašajte, v mislih odpotujte nazaj in bodite pozorni na morebitne bolečine.

9.10.2015 ob 2:30

shutterstock_184188788.jpg

Tokrat vas ne bomo učili, kaj morate storiti pred spolnim odnosom ali med njim, pač pa vas bomo opozorili na to, kaj morate narediti po njem. Kaj torej početi, ko se akcija zaključi.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite si še:

Pojdite na malo potrebo

Zagotovo ste slišali, da odhod na malo potrebo po spolnem odnosu pomaga pri preprečevanju urinarnih okužb, saj urin iz sečil odpravi bakterije, ki lahko med spolnim odnosom zaidejo vanje. Res je sicer, da ta teorija ni znanstveno podkovana, a če vas tišči na stranišče, ne odlašajte. Ni pa vam treba ždeti na školjki 20 minut, zgolj z namenom, da bi preprečili morebitne okužbe.

shutterstock_257827918.jpg

Zavrtite film nazaj, podoživite, kaj se je zgodilo, in nato ponovite na glas

V mislih podoživite vse, kar se je pravkar zgodilo. Od začetka do konca. Če je bil seks dober, se poskušajte spomniti vseh podrobnosti, ki so ga naredile takega, nato pa povejte partnerju, kateri gibi so vam bili všeč. To je najboljši trenutek, da se pogovorite o tem, saj so vtisi še sveži. Če spolni odnos ni bil najboljši, o tem spregovorite kasneje.

Seveda pa si vzemite čas za razvajanje in nežnosti po seksu. Številne raziskave so pokazale, da so pari, ki to počno, uspešnejši in imajo kakovostnejšo zvezo od onih, ki takoj skočijo iz rjuh.

shutterstock_100932283.jpg

Bodite pozorni na bolečine

Včasih je med spolnim odnosom mogoče občutiti bolečine, ki so najpogosteje posledica suhosti vagine, vzroki zanje pa so lahko tudi krčenje mišic ali nenameren udarec partnerja. Kakor koli, bolečina med vsakim spolnim odnosom pa ni nekaj običajnega in normalnega. Zlasti če traja še kar nekaj ur po njem, je potreben obisk zdravnika, saj gre lahko za resne težave, kot so ciste na jajčnikih. Sicer redko, a so lahko tudi znak raka.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)