To storite na prvem, če bi radi tudi drugi zmenek

Očarata šibkost in moč hkrati.

4.6.2017 ob 5:15

zmenek.jpg

Seveda bi radi, da bi prvi zmenek z nekom, ki vam je všeč, potekal dobro. Nešteto je nasvetov, ki naj bi k temu pripomogli: ne govorite preveč, bodite zabavni in sproščeni, postavljajte prava vprašanja, ne bodite preveč radovedni, izberite majhno, italijansko restavracijo, obujte lepe čevlje…

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

Kljub temu, da vse te dobro poznate in ste odlično podkovani s teorijo, ste živčni. Razumljivo, vaš cilj je storiti nekaj nenavadnega in zahtevnega: nekoga zapeljati. Ne zgolj v ozkem seksualnem, temveč v veliko širšem smislu. Obetate si razmerje, res bi mu bili radi všeč v vseh pogledih, saj si ob človeku, ki vam sedi nasproti, zamišljate dolgo zvezo. Zato ga želite nevsiljivo prepričati, da ste zanj pravi.

Vprašanje je, s čim bi to lahko dosegli? Kaj je tisto, kar vas bo v njegovih očeh predstavilo v pravi luči?

PREBERITE še // 40 vprašanj za simpatijo, ki jo želite resnično spoznati

Taktika

Gre za dva ključna prijema. Prvi je pokazati mu, da imate odlično razmerje sami s seboj. To ne pomeni, da si pojete hvalnice, kako čudoviti ste in kako popolno je vaše življenje. Na prvi pogled se res zdi, da ga boste zapeljali z izjavami, kot so "obožujem muzeje v Parizu." ali "zelo rada plavam v mesečini." A takšne in podobne besede drugi strani še zdaleč ne bodo zagotovile, da bi življenje z vami lahko bilo prijetno.

Nasprotno, kar v spremljevalcu prebudi zanimanje je zavedanje in prepoznavanje svojih napak. Drži, tudi teh ne gre za vsako ceno poudarjati, temveč šarmantno pokazati na svoje manj lepe plati osebnosti, ki jih znate obvladovati z močjo.

PREBERITE še // Dilema: Sem mu všeč ali je samo prijazen

Ena od izjav, ki ima izjemno moč je denimo negotovost, izražena s samozavestjo in duhovitostjo: "Veš, res sem bila nervozna, preden sem prišla sem." Niste samo živčni in nervoze ne skušate odplakniti s koktajli, temveč ste ranljivi in hkrati dovolj samozavestni, da si to upate na sproščen način priznati.

Zapeljujete lahko tudi z dogodki iz preteklosti: "Lahko si misliš, da sem ob tem skoraj doživela živčni zlom." Ali: "Ne bi se smela tako odzvati, a sem samo človek." Če boste temu dodali še nasmeh, boste hkrati razkrili, da ste dovolj zreli, da prepoznate, kdaj vaše obnašanje ni ravno primerno.

Glavni cilj izražanja svojih napak in negotovosti je drugi strani pokazati, da ste malce nori, a vendar dovolj zreli, da se tega zavedate in lahko o tem pripovedujete na povsem umirjen in sprejemljiv način. Skratka: imate odlično razmerje sami s seboj in s svojimi temnejšimi platmi osebnostmi.

Drugi pomemben dejavnik zapeljevanja pa je drugi strani sporočiti, da nanjo res gledate z določeno stopnjo občudovanja, a vendar ne skozi rožnata očala.

Mnogi so zmotno prepričani, da bodo nekoga osvojili zgolj z odobravanjem in občudovanjem, a roko na srce, vsak v sebi dobro ve, da si ne zasluži zgolj neskončnega občudovanja. Pritisk na drugo stran, ki vas ne bo želela razočarati, bo zato kaj lahko prevelik.

Ključ do uspeha

Ta je drugje: in sicer v tem, da spremljevalcu pokažete, da vam je všeč, a vendar nanj gledate objektivno. Če vas torej nekoliko podraži in v šali opozori na katero od svojih manj lepih lastnosti, ali kakšno od njih iz pogovora in obnašanja razberete sami, mu lahko z nasmeškom navržete, da mu zato ni treba biti v zadregi.

Takšna gesta nakazuje, da ne pričakujete popolnosti, temveč da se zavedate, da ima vsak tudi napake, vi pa ste njegove pripravljeni bolje spoznati, jih sprejeti in tudi spregledati.

Res je, na prvem zmenku je v igri veliko, mnogo kart ostane skritih, a če bi radi tlakovali  pot do drugega pokažite, da ste človek, ki se dobro zaveda svojih manj lepih lastnosti, jih sprejema, ter popolnosti ne pričakuje niti od druge strani.

To nakazuje, da bi lahko bilo življenje ob vaši strani prijetno, saj premorete tisto, kar razmerje naredi kvalitetno, razburljivo in znosno tudi potem, ko se obdobje zmenkov konča.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)