Osem nasvetov, ki zagotavljajo uspešen prvi zmenek

Ne hitite, ne pričakujte preveč ter ne zanikajte čustev.

10.11.2016 ob 12:20

zmenek_shutterstock_339136883.jpg

Spoznali ste nekoga, všeč vam je in radi bi o njem izvedeli kaj več. Torej veste, da brez prvega zmenka ne bo šlo. Ti znajo biti dokaj naporni že kadar je povsem jasno, da je druga stran prav tako zainteresirana, kot ste sami. Če ste v dvomih, je vse skupaj še težje. In ker nasvetov za uspešen prvi zmenek ni nikoli preveč, si poglejte sledečih osem, s pomočjo katerih bodo zadeve potekale čim bolj gladko.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.   

Izogibajte se pasivni agresiji

Če povabljenec ob vašem povabilu na zmenek okleva, se vzdržite neumestnih komentarjev in izsiljevanju. Bodite potrpežljivi in pustite, da razmisli, ter se odloči brez kakršnekoli prisile.

Pravi kraj

Če sta se spoznala v klubu ali na koncertu in si delita podoben glasbeni okus, predlagajte kavo ali pijačo v lokalu, kjer vrtijo vama ljube ritme. Če sta se spoznala na katerem od pohodov, bo bolj primeren zmenek v naravi. Če se vam zdi druga stran odprta za nenavadne izkušnje in ste takšni tudi sami, predlagajte zmenek na bolj neobičajnem kraju. Skušajte najti tisto skupno točko, ki vaju bo že na samem začetku lahko zbližala. Morda bo prav to usodno za vajin nadaljnji odnos.

--> Preberite še: Kaj pomeni, če se zmenek zaključi brez poljuba

Bodita tisto, kar ste

Nikar se ne pretvarjajta in ne trudita preveč. Sprostita se. Le tako se bosta imela priložnost spoznati v pravi luči in presoditi, ali sta si všeč.

Izogibajte se pretiranemu oboževanju

Malce pohvale in komplimentov je seveda dobrodošlih, a nikar z njimi ne pretiravajte. Nihče ne mara obsežnih hvalnic, saj te zbujajo neprijetne občutke in ne delujejo iskreno.

--> Preberite še: Najslabše ideje za prvi zmenek

Komunicirajte kot s sebi enakim

Tako bo komunikacija veliko lažja, kot če bi na nekoga gledali z viška ali se na zmenku postavili v podrejen položaj.

Bodite pristojni

Ne glede na to, kje in kako sta se prvič srečala in o čem sta govorila, bodite do druge strani obzirni, pristojni in olikani. S tem boste pokazali spoštovanje, ki ga vsi cenijo.

--> Preberite še: Plusi in minusi spletnih zmenkov

Ostanite pri varnih temah

Takšne in drugačne težke teme in globoke fantazije pustite za katero od naslednjih srečanj. Šele, ko se bosta bolje spoznala, jih bosta lahko drug z drugim delila.

Ne bojte se vprašanj

Na koncu se ne sramujte vprašati, kakšno se je srečanje zdelo izbranki oziroma izbrancu in ali razmišlja o tem, da bi ga ponovila. Tako se boste izognili negotovosti, ki prvim zmenkom velikokrat sledi. Če bo odgovor na to negativen, vprašajte: » Sem storil(a) kaj narobe?« Dobro je poznati razlog.

Ne zanikajte svojih čustev

Če na prvem zmenku vi spoznate, da med vama vendarle ni prave kemije, tega nikar ne zanikajte. Velja sicer razmisliti o drugem zmenku, a če še vedno ne bo pravih iskric, vse skupaj pozabite. Če vam je bila oseba, s katero ste preživeli večer všeč, to prav tako povejte: »Všeč mi je bilo in z veseljem bi se še sestala(a) s teboj.« Za oba bo bolje, če boste igrali z odprtimi kartami.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)