Spoznajte moškega, ki je kriv, da so ženske začele nositi tangice

Ste vedeli, da gre zahvala za izum tangic moškemu nelagodju ob pogledu na gole ženske?

29.11.2018 ob 9:15

seksi_gola_zenska_zadnjica_spodnje_hlacke.jpg

Redkokatera predstavnica nežnejšega spola med svojim spodnjim perilom nima tangic. Čeprav so te res neudobne za nošenje, so ob posebnih priložnostih več kot dobrodošle. Zlasti jih radi gledajo moški in prav njim gre tudi zasluga zanje. Vendar ne iz pohotnih, pač pa iz povsem drugačnih razlogov.

V mislih imamo nekdanjega newyorškega župana Fiorella LaGuardia, ki je bil leta 1939 pretirano zaskrbljen zaradi golih plesalk, ki so zabavale obiskovalce velikega sejma, ki se je odvijal v mestu, kateremu je županoval.

Te so ga vznemirile v tolikšni meri, da jih je skušal prepričati, naj vendarle pokažejo manj telesa. Ubogale so ga, ter pokrile zgolj venerin griček in si oblekle nekaj, kar je spominjalo na današnje tangice.

Preteklo je veliko vode, preden so tangice našle mesto med spodnjim perilom povprečne ženske. Leta 1974 jih je populariziral modni oblikovalec Rudi Gernreich, ki je zaslužen tudi za prve, tako imenovane topples ali "zgoraj brez" kopalke.

Masovno pa so jih ženske začele kupovati v 90. letih prejšnjega stoletja in od tedaj so vedno prisotne. Enkrat so v ospredju bolj, drugič manj, a povsem ne izginejo nikoli. Tako kot ne s prodajnih polic, tudi ne iz ženskih predalov.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock

Preberite še: Vroče: 5 igračk za neverjetne orgazme ali pa Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega?

Priporočamo tudi: 7 žalostnih razlogov, zakaj nekatere ženske obupajo nad ljubeznijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)