Štirje znaki, da potrebujete novo spodnje perilo

Če je perilo izgubilo elastičnost, je pretesno ali neudobno, je skrajni čas za nakup novega.

31.5.2015 ob 6:30

shutterstock_122849812.jpg

Res je sicer, da lahko dober modrček ali spodnje hlačke nosite leta, a vendarle ima tudi spodnje perilo omejen rok uporabnosti. Če niste povsem prepričani, ali je vašemu že odbila zadnja ura, si oglejte štiri znake, ki govorijo, da mu nedvomno je.

Perilo je izgubilo elastičnost. Sčasoma se elastika v tkanini spodnjih hlačk in modrčkov obrabi, zato oblačila izgubijo svojo obliko in se ne prilegajo več. Pri modrčkih to zlasti velja za naramnice. Ko niso več elastične, ta del spodnjega perila ne more opravljati svoje naloge.

shutterstock_69793486.jpg

Postalo je pretesno. Ker perilo peremo pogosto, se, zlasti bombažno, krči hitreje kot druga oblačila. Ali pa se je vaše telo z leti spremenilo in vam je postalo perilo pretesno ter zato ovira nemoten pretok krvi po telesu. Če vas kjer koli veže, tišči ali utesnjuje, je čas za nakup novega.

Zlasti to velja za modrčke – dojke morajo v njih imeti dovolj prostora, naramnice pa na koži ne smejo puščati nikakršnih sledi.

shutterstock_72073153.jpg

Perilo je neudobno. Nemogoče je, da modrčka ne bi čutili, a če vas moti, se z njim ne počutite prijetno ter morate stalno popravljati naramnice, ga zavrzite. Enako velja za spodnje hlačke, katerih tkanina se je tako izprala, da zato dražijo kožo.

Perilo je izgubilo prvotno obliko. Če košarice modrčka niso več ravne ali iz njih gleda žica, naramnice pa so zvite, je skrajni čas za nakup novega. Za to imate nedvomno dobro utemeljen razlog.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)