Napaka, ki jo z nedrčkom morda delate vsak dan

Dve pravili pranja in nošenja nedrčka, ki ju morda še ne poznate.

1.11.2015 ob 8:00

shutterstock_193433984.jpg

Nekatere ženske so zelo izobražene in ozaveščene o svojih nedrčkih, spet druge pa jih jemljejo za samoumevne in ne razmišljajo o njihovi negi. A pravilna uporaba je ključna, če želite, da bi vam dolgo služili.


Že slediš Mični na Facebooku?

Prvo pravilo, ki ga morda še ne poznate, je, da istega nedrčka ni priporočljivo nositi dva dni zapored. Kot pravijo strokovnjaki na tem področju, mora nedrček vsaj en dan počivati, da ohrani svojo obliko in elastičnost. Svetujejo, da si vsak dan nadenete drug nedrček in nedrčku iz prejšnjega dne privoščite malce odmora.

shutterstock_324605876.jpg

Drugo pravilo pa se tiče pranja. Modrčkov ni potrebno prati tako pogosto, pravzaprav manjkrat, kot si mislite. Prepogosto pranje lahko pripelje do razpada blaga, ki je pri nedrčkih zelo nežno in občutljivo. Zmanjša tudi elastičnost in povzroča hitrejše trganje. Modrček naj se načeloma obleče štiri- do petkrat pred pranjem, a tudi to je odvisno od klime, potenja, vonja in drugih dejavnikov. Najboljši nasvet bi torej bil: če diši, je še primeren za uporabo.

S tema nasvetoma boste svojim nedrčkom vsaj malo podaljšali življenjsko dobo, pri skrbi zanj pa upoštevajte še nasvete iz članka Da bo modrček dlje lep.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)