Do pravega nedrčka težje kot do sanjskega moškega?

Modrček se mora prilegati kot druga koža, mora biti udoben, a kako izbrati takšnega, ki bo še seksi in bo naredil čudežne obline?

19.8.2015 ob 8:15

shutterstock_72073153.jpg

Prenekatera ženska zna v šali povedati, da je pravi modrc težje najti kot pravega moškega! Kar pa ne drži, če se ponj odpravite oboroženi s pravimi informacijami. Katere so torej ključne skrivnosti, ki jih glede izbire modrca velja poznati in s katerimi bodo vaše obline zasijale v polni luči?


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite si še:

Velikost je pomembna

Preden se odpravite po nakupih, si izmerite podprsni obseg in obseg prsi. Ne boste verjeli, pogosto se vzrok za to, da modrček ne opravi svoje funkcije, skriva v tem, da ženska ne nosi prave številke. Še več: čeprav je modrček najbolj zvest ženski spremljevalec, tako rekoč na vsakem koraku, jih kar 80 odstotkov nosi napačno velikost (številko modrčka)! Kako je to mogoče? Vedeti je treba, da velikost modrca pri ženski skozi leta pogosto variira: glede na življenjsko obdobje, delovanje hormonov ali če ste izgubili nekaj kilogramov.

shutterstock_134811548.jpg

Kako določimo pravo velikost? Osnovna velikost temelji na podprsnem obsegu. Tega izmerimo čez hrbet v višini hrbtnega izreza in spredaj pod prsno gubo. Tako dobimo osnovno velikost: 65, 70, 75, 80, 85 in tako naprej. Velikosti so določene tako, da ustrezajo tudi obsegom 2 cm manj in 2 cm več od označbe. To pomeni, da na primer velikost 80 ustreza izmerjenemu obsegu 78–82 cm pod prsmi.

Prava košarica

Velikost košarice dobimo iz razlike med prsnim in podprsnim obsegom. Prsni obseg izmerimo tako, da šiviljski meter položimo čez hrbet v višini hrbtnega izreza (tam, kjer se nedrček običajno zapenja), nato pa ga položimo prek prsnih bradavic do prsne kosti – do vdolbine med prsmi. Razlika od 12 do 14 cm kaže na košarico A, od 14 do 16 cm na košarico B, od 16 do 18 cm na košarico C itd. In česar marsikatera ženske ne ve: dandanes se proizvajalci tako prilagodijo ženskim potrebam, da ni noben problem dobiti niti košarice globine G.

shutterstock_200627429.jpg

Naramnice

Posebno pozornost velja posvetiti naramnicam. Če so vaše prsi večje, izberite modrček z debelejšimi ali podloženimi naramnicami, ki ponujajo boljšo oporo. Na njih ne pozabite niti, če so vaše prsi manjše. Z možnostjo reguliranja naramnic lahko modrček popolnoma prilagodite postavi. Spektakularni so tudi nedrčki s snemljivimi prosojnimi silikonskimi naramnicami, ki jih lahko ob posebnih priložnostih zamenjate tudi za takšne, ki so okrašene z bleščicami, prav priročne so tudi takšne, ki jih zavežemo okoli vratu in so kot nalašč za globoke hrbtne izreze.

Na pravem mestu

Ste opazili, da vam modrček na hrbtu vleče navzgor? Potem je treba takoj ukrepati! Verjetno ste izbrali takšnega s prevelikim obsegom. Če je vaša košarica B, modrček, ki vam ga na hrbtu vleče navzgor, pa 80 B, poskusite velikosti 75 C, saj je pri velikosti 75 B pogosto manjša tudi košarica.

shutterstock_38985484.jpg

Z oporo ali brez?

Modrček z oporo je skoraj nujen predvsem pri tistih z večjo košarico, mehki modrčki brez žice pa večje udobje zagotavljajo ženskam z manjšimi prsmi. Tako imenovani minimizer je modrc, ki poskrbi za zmanjševanje na moderen način, z mehkim blagom, zagotavlja udobno oporo in ima košarice brez obrobe, ki omogočajo maksimalno udobje. Posebna oblika naredi oprsje optično manjše za eno številko košarice!

Čarobni efekt

Veliko žensk naredi napako in v želji po optično večjem oprsju izbere prevelik modrček, a to je usodna napaka. Če želite prsi optično povečati, raje sezite po push up modrčku. Izbirate lahko med klasičnimi, s penastimi blazinicami, podloženimi košaricami pa vse do takšnih z všitimi silikonskimi blazinicami.

Udobje na prvem mestu

Modrček vas ne sme vezati, tiščati ali motiti. V njem se morate počutiti udobno, zato med pomerjanjem malo poskočite, se prepognite in obrnite levo in desno. Vas še vedno ne moti? Potem ste izbrali pravega.

In še namig: če nosite obleko, pod katero ne morete obleči spodnjega perila, a se brez modrčka ne počutite sproščeno, je odgovor v samolepilnih obližih, ki jih z zunanje strani nalepite pod prsi. Nevidno bodo dvignili in lepo oblikovali vaše prsi.

Športni modrček

Prsi so med posameznimi športnimi dejavnostmi še posebno na udaru, zato velja imeti v omari poseben športni modrček. Kaj velja upoštevati pri njegovi izbiri? Odločite se za takšnega iz hitro sušečega se materiala, ki prijetno in mehko objame prsi. Bombažni niso dobra izbira, saj bodo, ko se boste enkrat prepotili, ostali vlažni. Velikost prsi določa, kakšen model potrebujete. Takšen s (plastično) "žico" zagotavlja več opore in je nujen za tiste z večjo košarico, mehki modrčki brez žice so primerni za manjše prsi. Če imate večje prsi, izberite modrček s širšimi in podloženimi naramnicami, ki se zadaj prekrižajo. Prav vsak športni modrček pa naj ima naramnice, ki jih je mogoče uravnavati.

shutterstock_301317596.jpg

Športni modrček bi moral biti malce tesnejši kot običajni. Zapnite ga na srednjo kljukico in globoko vdihnite – če to naredite brez težav, je velikost ustrezna. Drugi test je, da kar v kabini za pomerjanje roke dvignete nad glavo in z njimi v vsaki smeri nekajkrat zaokrožite. Če se modrček preveč premika gor in dol, če naramnice niso ostale na svojem mestu ali če vas kjer koli tišči, iščite naprej. In še zadnji test: nagnite se naprej in se z rokami dotaknite tal – prsi v tem položaju ne smejo lesti oziroma kukati iz njega. Če je prestal vse te teste, ste izbrali pravega.

shutterstock_98754257.jpg

Prečistite omaro

Preden se odpravite po nov modrček, temeljito preglejte predal s spodnjim perilom in se odpovejte modrčkom:

  • ki so zaradi veliko pranj izgubili barvo,
  • ki so se raztegnili in imajo raztegnjene, nacefrane ali načete naramnice,
  • ki so vam bili prav pred nekaj leti; obstaja možnost, da se je v tem času spremenila velikost in oblika vaših prsi,
  • ki so preveč načičkani in jih zato nikoli ne oblečete.

Potrebujete vsaj štiri

Vsaka ženska potrebuje minimalno štiri različne modrčke: dva preprosta dnevna za pod vse vrste dnevnih oblačil, enega športnega in vsaj enega večernega. Dnevni naj bo gladek, brez večjih pošitkov, izrazitejših čipk in izstopajočih šivov, saj si želimo, da se pod majico, srajco ali tanjšimi oblačili ne vidi in opazi. Svetujemo enega v barvi kože za pod svetlejša oblačila in enega črnega za pod temnejša. Kožna barva je boljša izbira kot bela, saj se bel modrček pod belim oblačilom vidi, tak v kožni barvi pa ne. Večerni naj bo v barvi, kot je večina vaših večernih oblačil, to pa je po navadi črna. Ta je lahko tudi čipkast, najbolj pomembno pa je, da ima naramnice, ki ustrezajo kroju vaših večernih oblačil ali so snemljive.

Avtorica: Petra Kancler

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)