Vsakodnevne navade, krive za povešene prsi

Ni vedno in za vse kriva gravitacija.

18.2.2015 ob 9:00

shutterstock_31017982.jpg

Če niste zadovoljne z obliko in obnašanjem svojih prsi, so morda za to krive vaše vsakodnevne navade in odločitve.

Preverite, če delate kakšno od spodnjih napak.

Nosite napačno številko modrčka, ali pa ga sploh ne nosite. Že več raziskav je pokazalo, da so nedrčki, ki ne nudijo dovolj opore, krivi za povešene prsi. A hkrati obstaja tudi nekaj študij, ki trdijo nasprotno, da se prsi brez nedrčka le še bolj utrdijo. Odločitev je vaša, a vsekakor je zelo pomembno, da se vam nedrček prilega in da je velikost prava. Udobnost naj bo na prvem mestu.

Ne pijete dovolj vode. Voda ni brez razloga najbolj čarobna pijača tega sveta. Skrbi za lepo in napeto kožo, kar je nujno za dobro oporo prsi. Pomanjkanje vode se torej ne bo poznalo samo na počutju in koži, ampak tudi na stanju vaših prsi.

Prsi ne zaščitite pred soncem. Če ste poleti zgoraj brez sploh ne pomislite, da bi prsi soncu izpostavile brez zaščite, a tudi z nedrčkom je to zelo pomembno. Sonce prodre skozi kopalke in lahko poškoduje občutljivo kožo na prsih. Povzroči lahko tudi prezgodnje staranje in seveda nezaželeno povešenost.

Kadite. Osemletna študija je pokazala, da je kajenje povezano s povešenimi prsmi. Nikotin namreč oslabi elastičnost kože, ki je ključna za dobro oporo prsi.

Stalno pridobivate in izgubljate kilograme. Če ste pristašica jojo diet, bodo vaše prsi trpele. Koža bo sčasoma izgubila elastičnost in se raztegnila, med hujšanjem pa za nameček najprej izgubite maščobo iz prsi.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)