Za seks najboljši del dneva najbrž zamudite

Razmislite o tem, da bi se prebujali prej.

25.8.2017 ob 10:30

cas.jpg

Kako pogosti so skoki med rjuhe, je odvisno od para do para, večina pa se mu predaja tedaj, ko pade noč.

A kot kažejo izsledki novih študiji, temen del dneva za seksi igrice ni najboljši čas. Po priporočilih znanstvenikov bi v prid temu, da bi bili deležni najboljših učinkov teh, morali budilko naravnati na zgodnejšo uro.

Med potekom študije, ki se je do omenjenih zaključkov dokopala, je podjetje Forza Supplements spremljalo 1000 posameznikov. Z njihovo pomočjo se je izkazalo, da je seks najboljši ob pol osmih zjutraj oziroma 45 minut potem, ko pogledate v nov dan.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku

Dognanja strokovnjaki pojasnjujejo z dejstvom, da je tedaj v telesu največ energije, da, tudi spolne, poleg tega pa endorfini, ki se med intimnim aktom sproščajo, na organizem pozitivno vplivajo še cel dan.

Zadeva je smiselna tudi z drugačnega vidika: mnogim parom prinaša ljubljenje pri svetlobi prijetno popestritev spolnosti, jutranji svit je zato dobrodošla začimba.

Ob tem so strokovnjaki izluščili še nekaj najboljših delov dneva za posamične aktivnosti. Tako se je izkazalo, da je s kozarčkom opojne kapljice najbolje nazdraviti ob 18.10, se k počitku podati ob 22.10, najboljši čas za miselne aktivnosti pa je zjutraj, natančneje ob 9.45.

Drži, da je idealen trenutek za spolne igrice tedaj, ko sta oba zanje pri volji, pa vendar gre teorijo o jutranjem seksu prenesti v prakso. Odmerek telesne ljubezni namreč zagotavlja odlično popotnico za nov dan.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)