Katoptronofilija, vroče igrice pred ogledalom, ki jih pari ljubijo

Zakaj je seks pred ogledalom odlična ideja.

22.5.2019 ob 4:05

seks_spalnica_par_zveza_ljubezen_postelja_zenska_moski1.jpg

Seksi igrice pred ogledalom, ki jih strokovnjaki imenujejo katoptronofilija, so med pari presenetljivo priljubljene. Ne samo kot prizori iz filmov za odrasle, ogledala so pogosta oprema stropov hotelskih sob in tudi zasebnih spalnic. Vas zanima, kjer tiči draž seksa pred ogledalom in kako lahko pozitivno vpliva na vajino zvezo?

Okrepi vzburjenost

Spolnost je tesno povezana z vizualnim dojemanjem vsega, kar se med njo dogaja. Vzburjenje ob pogledu na partnerjevo telo, gibe in obrazno mimiko je nekaj povsem običajnega.

Zakaj ga torej ne bi opazovali tudi med samo akcijo? Dražljaji bodo izrazitejši, celotna spolna izkušnja, podkrepljena s pogledom, pa še intenzivnejša.

Združuje dve najpogostejši spolni fantaziji

Kadar sebe opazujete med spolnim aktom, ste hkrati tako vojarist kot eksibicionist. Izkušnja namreč združuje opazovanje partnerja (vojarizem), kot razkazovanje sebe (eksibicionizem). Zlahka tako v eno združite dve najpogostejši spolni fantaziji.

Omogoča povsem drugačen zorni kot

V ogledalu vidite sebe tako, kot vas med spolnim aktom sicer vidi vaš dragi. Na ogled so vsi deli telesa, gibi in izrazi, kar je lahko še kako spodbudno. Vidite lahko kotičke telesa sebe in partnerja, ki običajno ostanejo skriti, s tem pa se vam odpre povsem drugačen pogled na svoje in njegovo telo, s katerim spoznate, kako seksi v resnici ste. 

Gre za odličen način medsebojnega povezovanja

Ne samo, da imate popoln pogled na sam akt, seks pred ogledalom je tudi odličen način za globlje povezovanje z dragim, saj med njim lahko spremljate odziv njegovega celega telesa in ne upoštevate samo tistega, kar mu piše na obrazu. Tako lažje odkrivate, kaj mu prija in kaj ne. Na podlagi njegovih telesnih odzivov se z njim povežete na še višji ravni, kot sicer.

Krepi samozavest

Res je, nekateri so prepričani, da je izkušnja lahko nekoliko zastrašujoča. Misel na pogled v ogledalu ob tako intimnem dejanju je lahko neprijetna, a če boste zadrego premagali in med aktom vsaj občasno pokukali v svoj odsev, se boste s časoma na prizor privadili, pod učinkom hormonov, ki se med seksom sproščajo, boste vzljubili svoje telo in postali vse samozavestnejši. V postelji ter izven nje.

Vsakomur je dostopen

Spolne fantazije so v mislih vseh, a sleherne na žalost ni mogoče prenesti iz domišljije v resnično življnenje. To za seks pred ogledalom ne velja. Tega zlahka udejanjite v spalnici ali kopalnici, z njim pa je mogoče izživeti tudi narcistično fantazijo, ter občudovati zgolj sebe in svoje telo. Kakor pač komu odgovarja.

Zdi se, kot bi igrali v svojem filmu za odrasle

Včasih se vam bo med opazovanjem sebe v ogledalu zazdelo, da ste zvezda v filmu za odrasle. Mnoge izkušnja tako prevzame, da se povsem prenehajo obremenjevati z drobnimi malenkostmi, ki jih sicer na sebi motijo in zgolj uživajo v pogledu na čutno predstavo. Podobno kot tedaj, ko na zaslonu opazujejo gibe in prijeme popolnih porno zvezd.

Morda boste enega (ali več) želeli celo posneti

Kaj lahko vas bo izkušnja tako prevzela, da si jo boste želeli ovekovečiti s pomočjo posnetka. Idejo posneti seksi filmček, v katerem bosta glavni zvezdi vidva, boste prenesli v prakso ter posnetek lahko večkrat pogledali. Z namenom podkrepiti strasti ali izpiliti svojo tehniko. Pazite le, da ne pride v napačne roke.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 10 stvari, s katerimi se moški med seksom najpogosteje obremenjujejo (a tega ne povedo) ali pa: 11 pogostih zmot, ki jih imajo ženske o moškem spolnem organu

Preberite še: Pogoji za boljše delovanje penisa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)