Osebe s to lastnostjo so boljši ljubimci

Pozitiven pogled na svet ima tudi seksi posledice.

29.3.2019 ob 5:17

par_ljubezen_pomlad_narava_micna.jpg

Če imate občutek, da ima vaš dragi velikokrat glavo v oblakih, je to lahko dober znak za vajino zvezo. Nova študija, ki jo povzema Journal of Research in Personality je namreč prišla do zaključka, da tisti, katerih kozarec je vedno na pol poln (ne glede na to, ali je optimistična po naravi ona ali je takšen on) s svojim pogledom na svet pozitivno vpliva na intimno zvezo. 

Strokovnjaki so med njenim potekom spremljali optimistično, pesimistično naravnanost in zakonsko srečo 301 poročenih posameznikov. Sicer ni presenetljivo, da so odkrili, da so optimisti v zvezah srečnejši kot tisti, ki so vedno namrgodeni in slabe volje.

A to še ni vse: tudi pesimistični posamezniki, katerih življenski sopotniki so po naravi optimisti, so se izrekli za srečnejše v primerjavi z onimi, katerih partner je po značaju takšen, kot so sami. 


Optimizem je seksi

"Optimizem pri samo eni osebi pozitivno vpliva na oba zaljubljenca, saj je svetel pogled na življenje nalezljiv in pomaga pri premagovanju težav tudi manj optimističnemu zakoncu," je povedal Timothy Smith, vodilni pri izvedbi študije in profesor klinične psihologije na univerzi Utah ter dodal, da posamezniki, ki v vsaki slabi stvari najdejo nekaj dobrega, ne bežijo pred neprijetnostmi in jih ne zanikajo, so pa realni in se z njimi znajo spopadati, ne da bi jih pri tem prevzel obup.

Prav zato zmorejo reševati težave in dileme, ki se pojavijo v zvezi, s tem pa pripomorejo k zdravemu in kvalitetnemu razmerju ter posledično k sreči obeh strani.

"Optimisti ne zgolj, da menijo, da je življenje lepo, oni znajo poskrbeti, da takšno tudi v resnici je," je še dodal psiholog.

Ko bo torej naslednjič vajina zveza plula proti čerem, se ne predajte obupu temveč razmišljajte kot optimist in se prepričajte, da skupaj lahko odjadrata proti lepši prihodnosti. Zagotovo vama bo verjetneje uspelo, kot če bi se preprosto predali obupu.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: "Mož mi ne privošči oralnega seksa, zato sem poiskala rešitev" (osebna izpoved) ali pa Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Priporočamo tudi: Tako se slabo razmerje odraža na telesu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)