Ženske s temi petimi lastnostmi najlažje najdejo ljubezen

Obstajajo lastnosti, ki v življenje privabijo ljubezen in omogočajo snovanje zdravega ter kvalitetnega intimnega odnosa.

27.10.2018 ob 4:03

strast_ljubezen_moski_zenska_poljub_par.jpg

Najti pravo ljubezen ni ravno mačji kašelj, v veliko pomoč pa so pri tem lastnosti, ki jih imajo nekatere pripadnice nežnejšega spola in jim zagotavljajo ne samo uspešno iskanje sorodne duše, temveč tudi grajenje zdravih intimnih odnosov. Katere so ključne in zakaj, pojasnjuje Your Tango.

Zavedanje svoje vrednosti

Ženske, ki najdejo srečo v ljubezni, poznajo svojo vrednost: pozitivne in negativne plati, močne in šibke točke, zavedajo se svojih sposobnosti in tudi meja. Ker dobro poznajo sebe vedo, česa si v življenju želijo, ter kakšnega partnerja bi rade ob sebi.

Nekoga, ob katerem bodo njihove vrline res prišle do izraza, jih ne bo oviral ter omejeval, temveč jih bo spodbujal ter razumel in sprejemal tudi tiste, manj prijetne lastnosti.

Samozavest

Ženske, ki poznajo svojo ceno in se zavedajo svojih vrlin, so samozavestne. Torej ne dopuščajo, da bi jih kdo poniževal in se obremenjujejo le s tistim, kar vpliva na njihovo življenje, ter s svojim delovanjem lahko spremenijo. Drugim ne zavidajo uspeha, temveč jim ga privoščijo, se od boljših učijo, hkrati znajo biti šibkejšim za zgled. Prav tako se učijo iz svojih napak ter nanje ne gledajo kot na poraz, ampak kot na šolo.

Tudi ko gre za morebitni neuspeh na intimnem področju. Iz vsake propadle zveze se veliko naučijo o osebnih odnosih, kako v njih ravnati, kako ni dobro postopati, ter na takšen način zorijo in rastejo. Dobro vedo, da na druge ne morejo vplivati, lahko pa vplivajo nase, zato so usmerjene v osebnostno rast in se z ljudmi, ki jim niso všeč, ne ukvarjajo.

Prilagodljivost

Včasih vsakogar kaj preseneti. Ni vedno mogoče vsega načrtovati, takšna in drugačna presenečenja ter nepričakovani razvoji dogodkov pa mnoge vržejo iz tira. Vendar ne žensk, ki se spremembam, presenečenjem ter življenjskim smernicam znajo prilagajati in jih obrniti sebi v prid.

Seveda imajo jasno začrtane cilje, ki jim sledijo, a na poti do njih izkoristijo tisto, kar jim življenje ponuja in se ne držijo slepo plota. Pa naj gre za iskanje popolne službe, stanovanja ali ljubezni. Prav prilagodljivost je tista, ki jih največkrat pripelje do nje.

Smisel za humor

Življenje pač ni vedno rožnato in vsakogar včasih kaj potre. Ženska, ki premore zdravo mero humorja,  z njim veliko lažje premaguje vse pasti in temne oblake, ki se včasih zgrinjajo nad njo.

Optimizem in smisel za humor nista le lastnosti, ki skozi življenje pomagata njej, temveč sta izjemno privlačni tudi za nasprotni spol, saj je ob nekomu, ki zna na zadeve pogledati s humorne plati, življenje vedno lepše kot ob človeku, ki povsod vidi zgolj obup, nesrečo ter žalost.

Odločnost

Ključ v iskanju prave ljubezni je odločnost. Prepričanje vase in v svoj uspeh, v sposobnost doseganja ciljev in vztrajanje tudi tedaj, ko ne gre vse po načrtih.

Odločne ženske ne pristanejo na manj samo zato, ker je že skrajni čas, da bi zakorakale v zvezo, temveč iščejo, dokler ne najdejo človeka, ki se bo najbolj približal njihovemu idealu. Čeprav to pomeni, da bodo vse prijateljice daleč pred njimi zakorakale v zakon.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo ali pa V razmerju mora biti moški na drugem mestu!

Priporočamo tudi: 10 super idej za darilo (ko ne veste, kaj prinesti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)