Goba, katere vonj zagotavlja orgazme

Raste na Havajih, obeta pa veliko.

23.11.2016 ob 2:10

goba_shutterstock_56423602.jpg

Če v bližajočih se mrzlih zimskih dneh razmišljate o obisku vedno vročih Havajev, vas bo morda k temu napeljal še en razlog. Tam raste goba, katere vonj je sicer zelo neprijeten, a pri ženskah v trenutku izzove  orgazem.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku. 

Gliva namreč sprošča določene hormonske snovi, ki so podobne tistim nevrotransmitorjem v človeških možganih, kateri nastanejo med spolnim odnosom, natančneje med spolnim vrhuncem.

To čudo narave, ki po obliki spominja na moški spolni organ, je bilo v znansvenih delih prvič omenjeno leta 2001, tamkajšnji domorodci pa ga kot afrodizijak s pridom uporabljajo že dolga stoletja. Kot so uspeli dokazati strokovnjaki, na teh območjih raste že tisoč let in gre vrsto gliv iz rodu Dictyophora indusiata.

Po poročanju hrvaškega portala 24sata, so se takoj, ko se je njen sloves razširil po svetu, prijavile sumničave prostovoljke, da bi v prid znanosti pripomogle k dokazovanju moči te neobičajne rastline. Pri vseh sodelujočih je vzburjenje potem, ko so jo povohale naraslo, šest od 16. sodelujočih pa je na takšen način doživelo celo orgazem. 

Na žalost pa vonj, ki pripadnicam nežnejšega spola tako prija, enakega učinka na moške nima. Nasprotno: pri njih izzove slabost.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)