7 obveznih vprašanj pred prvim seksom

Vprašanje "kdaj?" še zdaleč ni na prvem mestu.

24.10.2018 ob 3:20

prvi_seks_spolnost_postrelja_kad_tus_banja_kondom_zascita_zenska_moski.jpg

Eno od ključnih dilem v novi zvezi se nanaša na seks. Natančneje, kdaj je čas za prvi skok med rjuhe. Pravila v resnici ni, si pa je pametno pred posteljno avanturo odgovoriti na nekaj vprašanj. Vsaj na sledečih sedem.

Mu lahko zaupam?

Seks je intimno dejanje, med katerim drugi strani pokažete svojo najbolj prvobitno in hkrati ranljivo plat. Prav zato je vprašanje, ali novemu izbrancu lahko zaupate, ste prepričani, da tega ne bo izrabil, da bo upošteval vaše meje in vas ne bo prizadel, povsem na mestu. Le ob nekom, ki mu lahko zaupate, bo intimni akt res prijetna izkušnja, ki jo boste v nasprotnem primeru lahko obžalovali.

Počnem to zaradi sebe?

Seksate samo zaradi sebe. Pika. Ne glede na to, kako močno si partner tega želi, če vi čutite, da razmerje še niste pripravljeni prenesti na višjo raven, počakajte. In če sta na seksi doživetje res pripravljena oba, je čakanje povsem odveč.

Imam zaščito?

Brez zaščite ni ljubezni. Vsaj ne telesne. Kondomi so torej obvezna oprema. Ni pomembno, kdo jih priskrbi, pomembno je, da se ne spuščate v seks brez zaščite. Nezaželena nosečnost in spolne bolezni so dejstvo, s katerimi se ne želite soočati.

Se je dragi testiral?

Vsaka spolno aktivna oseba bi morala redno preverjati svoje spolno zdravje. To velja tako za vas, kot za vašega izbranca. Morda bo zadrega najmanjša, če bosta teste opravila skupaj. Ne glede na strast in slast, zdravje mora vedno biti na prvem mestu in kondomi so proti nekaterim okužbam nemočni.

Sva se pogovorila o tem, kaj od zveze sploh pričakujeva?

Ni pomembno, ali gre zgolj za avanturo ali načrtujeta daljšo zvezo, pomembno je, da sta glede tega na istih bregovih in da drug drugemu pojasnita, kaj si obetata. Morebitno razočaranje bo tako nedvomno izvzeto.

Mi bo žal?

Se odgovor v hipu glasi seveda ne ali zanj potrebujete malo več časa? Če oklevate z njim, pomislite še enkrat, zakaj se spuščate v avanturo. Res zaradi sebe, ali zato, ker vam je tako svetovala prijateljica? Najboljši čas zanjo ni nujno najboljši čas tudi za vas.

Sem res pripravljena?

Na tej točki bi že morali vedeti. Če da kar izstrelite, ne oklevajte in uživajte. Če morate pomisliti dvakrat, najbrž niste. Vaša intuicija se ne moti. Nobena sramota ni, če želite počakati. Prav tako ni sramota, če ne čakate. Morate pa sami odkriti in spoznati, kdaj je za vas najboljši trenutek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)