5 najpogostejših vročih sanj in njihov pomen (oddahnili si boste)

Erotične sanje, čeprav vas kdaj spravijo v zadrego, praviloma nimajo veliko skupnega z resničnim življenjem.

26.2.2019 ob 5:17

zenska_spanje_postelja_micna.jpg

So vroče, razburljive in polne strasti. Tiste, v katerih vam družbo dela kateri od znancev z velikih platen in se iz njih najraje ne bi zbudili. Potem so tiste, ne tako prijetne erotične sanje. Morda ste v njih v vročem objemu z bivšim, možem najboljše prijateljice ali celo s šefom in iz njih se zbudite zmedeni ter s kurjo poltjo.

Je že tako, da se seks rad prikrade tudi v nočne slike. Erotične sanje so pogoste in prinašajo pomen, ki velikokrat nima veliko skupnega z resničnimi željami in sanjarjenji ob belem dnevu.

Pomen petih najpogostejših razkriva Your Tango. Zagotovo si boste lahko oddahnili.

Seks s šefom

Brez skrbi, ne glede na to, kako pogosto se pojavljajo, ne nakazujejo na vašo skrito simpatijo do nadrejenega. Mu pa nekaj zavidate. In to je njegova moč.

"Erotične sanje vam ne sporočajo, da vas vaš šef podzavestno spolno privlači, nakazujejo pa na to, kako v resnici vidite sebe: na položaju, kjer vaša moč, sposobnosti in kvalitete ne pridejo dovolj do izraza. V resnici nanje lahko gledate kot na karierno spodbudo: morda je čas, da zaprosite za napredovanje ali poiščete delo, kjer boste imeli več moči in odgovornosti," pojasnjuje psihoterapevt Harold Jones.

Torej, nikar se v zadregi ne izogibajte očesnega stika s šefom. Raje pogumno stopite pred njega in zahtevajte tisto, kar vam po vašem mnenju pripada. Le toliko počakajte, da erotični prizori iz sanj nekoliko zbledijo.


Seks s soprogom najboljše prijateljice

Zagotovo potem, ko se zbudite iz takšnih sanj, občutite nemalo zadrege in sramu. A tudi v tem primeru ne gre za erotično privlačnost, pomenijo pa takšne sanje, da občutite malo ali veliko krivde zaradi nečesa, kar ste storili v odnosu s prijateljico.

"Gre za odnos, v katerem so določene meje, katere ste z nečim prestopili. Morda ste šli v kritiki predaleč, morda jo zadnje čase zapostavljate ali v soboto zvečer, ko ste se razvajali v kadi, niste odgovorili na njen klic. Še tako drobna malenkost se lahko oglaša v obliki krivde, ki jo podzavest pretvori v močnejše, seksualne impulze," meni Jones.

Razmislite o tem, da bi se ji opravičili. Najbrž bi se ji res morali.


Seks z bivšim

Torej sanje z nekom, s katerim ste v resnici seksali. Vaše misli to povezujejo z užitki, ki ste jih tedaj bili deležni. Vendar si nikar teh sanj ne razlagajte narobe. To, da se vam je pridružil v njih nekdo, s katerim sta skupno zgodbo že zaključila ne pomeni, da si ga želite nazaj.

Pomeni pa, da nekaj, kar vam je v vajinem odnosu prinašalo zadovoljstvo, vendarle pogrešate. To, da je namesto vas počistil vrt in sedaj delo čaka vas? To, da je dobro kuhal in mi vi ne sežete do kolen?

"Dejstvo je, da v vajini zvezi le ni bilo vse slabo in sedaj pogrešate malenkosti, ki so vam prinašale zadovoljstvo," miri Jones.

Rešitev? Vrt naj vam pomagajo počistiti prijatelji in vpišite se na kuharski tečaj.


Seks s prijateljem

Še enkrat: brez panike. To, da se vam v erotičnih sanjah pridruži najboljši prijatelj ne priča o tem, da pričakujete, da bosta nekoč nekaj več.

Nakazujejo pa, da ste z njim ste tesno povezani in ima lastnosti, ki jih pri njemu občudujete ter si želite, da bi jih imeli tudi sami.

"V sanjah je to težko skomunicirati, zato možgani vse skupaj pretvorijo v seks. Nič sramotnega torej," pravi psihoterapevt.


Seks s prijateljico

Ne, ne opozarjajo vas, da imate homoseksualna nagnjenja, pomenijo pa, da jo občudujete in cenite njeno ženstvenost.

Tako moški kot ženske po besedah Jonesa pogosto sanjajo erotične sanje z istospolnim partnerjem, ki pa ne nakazujejo na nič drugega kot na dejstvo, da tisti, ki vam med rjuhami dela družbo, premore za svoj spol značilne lastnosti, ki bi jih radi imeli tudi sami in mu jih globoko v sebi zavidate.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinstock

Preberite še: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks) ali pa Znanstveni dokazi, zakaj je dobro biti samski

Priporočamo tudi: 4 koraki, s katerimi bo orgazem lažje dosegljiv (nasvet spolnega terapevta)


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)