Spolni terapevti razkrili najpogostejše erotične fantazije

Med njimi so tudi dokaj nenavadne.

16.5.2018 ob 9:11

spolnost_seks.jpg

V vsakdanjih pogovorih nihče na dolgo in široko ne razglablja o svojih erotičnih fantazijah. V ordinacijah spolnih terapevtov pa so te pogosto na dnevnem redu. Stranke tam namreč brez dlake na jeziku povedo, kaj jih vzburja, česa si želijo ter o čem sanjarijo. Na podlagi zaupnih pogovorov je nekaj strokovnjakov s tega področja za Huffington post razkrilo šest najpogostejših vročih sanjarjenj.

Trojček

"Tako samski, kot tisti v zvezah, pogosto sanjajo o trojčku. Deloma zato, ker takšen odnos prinaša več možnosti za razvajanje čisto vseh erogenih con. Veliko parov idejo o seksu v troje dojema tudi kot odličen način popestritve spolnega življenja." (Spolna terapevtka Vanessa Marin)

Igrice podrejanja in dominacije

"K nama večkrat pridejo moški in ženske, ki se jim podrejanje ali dominacija zdita več kot odlični ideji za spolne igrice. Medtem, ko je pri moških pogosteje prisotna želja po tem, da bi bili glavni, so na drugi strani ženske bolj naklonjene temu, da bi bile podrejene. Seveda obstajajo tudi izjeme.

Fantazije o dominaciji so najpogosteje povezane z močjo, željo po popolnem nadzoru, z občutki, ki jih nekdo okuša tedaj, ko se mu druga stran brezpogojno podredi ali se ji povsem prepusti.

Glede te spolne prakse obstajata dve super seksi začimbi: prva je občutek, da je vsa pozornost dominantnega partnerja namenjena podrejenemu in drugi tisti, ki nekoga navdaja tedaj, ko se lahko nekomu preda ter je v celotni zgodbi zgolj pasiven člen."(Spolni terapevtki Danielle Harel in Celeste Hirschman)

fantazije_micna.jpg

Igranje s stopali

"Stopala in čevlji se pogosto znajdejo v vlogi fetišev in so zato neredko vir spolnih fantazij. Te najpogosteje vključujejo genitalno stimulacijo s stopali, hojo po telesu nekoga (praviloma v čevljih), nekateri se vzburijo že zgolj ob pogledu na čevlje ali stopala. Fantazija se običajno pojavi v mlajših letih in je prisotna vse življenje, če nikoli ni odkrito izražena ali če ji partner ni naklonjen, pa lahko postaja vse močnejša in vabljivejša." (Spolna in družinska terapevtka Gracie Landes)

Za heteroseksualce: seks z osebo istega spola

"Praviloma posameznike glede spolne usmerjenosti razdelimo v dve skupini: homoseksualce in heteroseksualce. Vendar so meje med tema kategorijama pogosto nejasne in zabrisane.

V največji meri gre za družbene konstrukte, kajti človeška seksualnost je veliko prezapletena, da bi jo lahko strpali v dva predala. O tem pričajo pogoste spolne fantazije o tem, da bi se ljubili z osebo istega spola.

Lahko le zato, da bi se dotikali nečesa, kar je hkrati znano in neznano, da bi razširili meje, da bi preskušali nekaj novega. Ne glede na razlog, te fantazije še zdaleč niso tako redke, kot bi si večina upala priznati." (Spolni terapevt Ian Kerner)

Partnerko pripeljati do zaporednih orgazmov

"Spolna fantazija, o kateri moški najpogosteje spregovorijo v moji ordinaciji, je popolnoma zadovoljiti partnerko, ki bi se na užitke odzvala z glasno glasovno spremljavo.

En od dokazov njenega neskončnega zadovoljstva so tudi zaporedni orgazmi. Ne samo, ker ti spodbudno vplivajo na doživljanje spolnosti pripadnikov močnejšega spola, temveč, ali zlasti zato, ker gre za nekakšno hranjenje ega. Zaporedni orgazmi so v moških očeh namreč dokaz, da zadeve resnično obvladajo." (Spolna terapevtka Kimberly Resnick Anderson)

Opazovanje partnerja med seksom z nekom drugim

"Večina seveda teži k monogamnemu razmerju, zato je že sama misel na to, da bi se partner spustil v seks z nekom tretjim svojevrsten tabu, prepovedan sadež in neredko vir spolne fantazije, v kateri bi nečedno dejanje enega partnerja drugi lahko spremljal s pogledi.

Opazovanje, kako se ljubljene osebe dotika nekdo drug, kako jo zadovoljuje in kako ona pri tem uživa, je v mislih še kako poživljajoče. Skozi lečo fantazije je namreč zgodba mamljiva, v resničnem svetu bi bila veliko bolj boleča."(Kerner)

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)