Seksi navade, ki jih mora osvojiti vsaka

Boljšemu spolnemu življenju v prid.

2.12.2017 ob 6:05

odlocitve_micna.jpg

Dejstvo je, da imaš seks prav tako rada, kot tvoj fant. In dejstvo je, da celotne odgovornosti za tvoje užitke ne smeš preložiti na njegova ramena. Zanje si v največji meri zaslužna sama. Tudi ti si tista, ki lahko dober seks spremeni v odličnega. Začni s tem, da spoznaš in osvojiš sledeče navade, ki bi jih morala dobro poznati vsaka pripadnica nežnejšega spola.

Bodi odkrita

Nehaj igrati. Če ne uživaš, se ne pretvarjaj, temveč mu odkrito povej, kaj lahko stori, da boš vendarle okusila tako pogosto opevani vrhunec.

Nisi edina, ki kdaj ali vedno orgazem zaigra, a skrajni čas je, da s tem prenehaš in si do njega poštena. Naj ne živi v prepričanju, da je odličen v postelji, saj dekletu vedno pričara maksimalne užitke. Kajti, roko na srce, tudi fantje ne marajo, da njihova draga do njih ni odkrita.

Če te ima res rad, ti odprtih kart ne bo zameril, temveč se bo potrudil, da te bo popeljal do srečnega konca. Če mu boš pri tem pomagala z nekaj namigi, bosta nedvomno bolj uživala oba.

Masturbiraj

Živimo v 21. stoletju in skrajni čas je, da se prenehamo pretvarjati, da masturbacija ne obstaja. Prav ta je tista, ki ti lahko v veliki meri pomaga spoznati, kako se razvajati in katerim delom telesa povečati pravo pozornost ter tako doživeti orgazem.

Z masturbacijo ni nič narobe. Ni umazana in ni sramotna. Nasprotno, je način, s pomočjo katerega boš odkrila poti do vrhunca. Te je največkrat treba poiskati, raziskovati ter odkrivati načine stimulacije, ki bodo obrodili prave sadove.

Povprašaj ga o spolno prenosljivih boleznih

Res je, zadeva ni ravno prijetna. A vendar je pogovor o njegovi spolni preteklosti in testiranju glede spolno prenosljivih bolezni tisti, ki lahko zavaruje tvoje zdravje. Saj veš, le varen seks je dober seks in preden se prvič podaš z nekom na intimno pot, bodi prepričana, da dejanje ni tvegano.

Seveda si mu prav tako odkrite odgovore primorana dati ti. Dvojna merila pri tem niso dopustna.

Sprosti se

Če se rad ljubi s teboj, si zanj privlačna. Zato se prenehaj obremenjevati s tem, kakšna si v njegovih očeh. Kajti, če boš preveč razmišljala o tistem, kar ti na tvojem telesu ni všeč (in česar on sploh ne opazi), boš sebe in njega oropala užitkov, ki bi jih sicer lahko bila deležna. Gre za seks. In verjela ali ne, on zagotovo uživa, zato uživaj še ti.

Pripis: v kolikor si drzne kritizirati tvoje telo, si ne zasluži, da si z njim.

Nikoli ne počni ničesar, kar ti ni po volji

Prav je, da premikata meje in okušata vedno nove prijeme. A le, če se s tem strinjata oba. Nikoli namreč ne smeš početi ničesar, česar ne maraš, te spravlja v zadrego ali kar v tebi zbuja strah.

Pravico imaš uživati prav tako, kot on. In če te bolj ali manj očitno napeljuje ali celo sili v dejanja, ki ti niso po volji, ti pa se mu zaradi ljubega hišnega miru podrejaš, zagotovo ne uživaš. Nauči se reči ne. Nekdo, ki te ceni in ljubi, bo tvoje meje spoštoval ter jih upošteval.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)