Štiri spremembe v seksu, ki pa jih nikoli ne smeš ignorirati

Že samo ena od njih lahko vajino zvezo pripelje do neljubega konca.

23.11.2017 ob 1:05

spremembe_micna.jpg

Ohranjati pravo mero strasti v razmerju je precejšen izziv. Celo v sveži, še zlasti pa v že utečeni zvezi, se hitro lahko kaj zalomi. A vendar je treba spolnemu življenju namenjati dovolj pozornosti. Kajti čeprav se na vseh drugih področjih še tako ujemata, verjameta v enake vrednote ter sledita istim ciljem, je lahko pomanjkanje aktivnosti med rjuhami za vajin odnos usodno. Zato bodi pozorna tudi na to, kaj je v vajini spalnici nenadoma drugače. So spremembe, pred katerimi si ne smeš zatiskati oči.

Drug drugemu se izogibata (ali se le ti izogibaš njemu oziroma on tebi)

V kolikor je v vajini spalnici pogosteje, kot vroče vzdihljaje in šepet slišati ne danes, boli me glava, utrujen(a) sem, res imam še veliko dela  ter podobne izgovore, ki telesno ljubezen postavljajo v drugi plan, kadar do nje vendarle pride, pa spominja na hitri seks, kakršnega sta si včasih privoščila na kuhinjski mizi, si lahko prepričana, da se zadeve ohlajajo.

Prav tako kot tudi, če je on postal zadirčen, odmaknjen, ti pa zvečer, namesto, da bi se privila k njemu, na spletu klepetaš s prijateljicami ali kupuješ čevlje.

Vse to nakazuje na težave na področju intime. Ko se intima iz zveze umakne, je težko ohranjati strast in povezanost, ki sta pogoja za dober seks in izpopolnjen odnos.

Želja po avanturah in spoznavanju novosti je pri njemu, tebi ali obeh izginila

Nekoč sta se ljubila v vsakem prostoru doma, celo večkrat na dan, ni vaju ustavilo niti dejstvo, da sploh nista doma ter sta okušala seks na tako imenovanih prepovedanih lokacijah, uporabljala igračke, spoznavala nove poze, fantazirala, praktično meja nista poznala, po novem pa se vedno ljubita v postelji in še tam je na sporedu zgolj misijonarski položaj.

Torej sta nedvomno na poti proti odnosu brez strasti, kar nikakor ne more biti dobra novica.

Opažaš, da se vse pogosteje spogleduje z drugimi (ali to počneš ti)

Vseeno je, ali  v živo ali na spletu, to je kaj lahko znamenje, da sta vse bliže skoku čez plot.

Spogledovanje in misel na prevaro je res prijetna za tistega, ki o njej razmišlja, ne pa tudi za drugo stran. Kajti, dlje, kot bodo šle zadeve, redkeje bo vroče v domači spalnici, pa čeprav bo tretja oseba zaposlovala zgolj misli. 

Vse redkeje seksata

Če sta nekoč strasti izživljala nekajkrat na teden, po novem pa si zanje vzameta čas komaj enkrat na mesec ali še redkeje, vaju je rutina pripeljala na spolzek teren in vajina zveza se vse bolj bliža prepadu.

Vzdrževanje živahne spolne rutine znatno pripomore k intimnosti na vseh področjih in je prvi pogoj za uspešno romantično zvezo. Ko zanimanje za spolne dejavnosti enkrat zamre, je to jasen znak, da drug za drugega nista več spolno privlačna in skok čez plot je še kako verjetna posledica.

Le redka razmerja lahko prebolijo prevaro, kajti ta poruši zaupanje, brez tega pa nobena zveza ne more preživeti.

Če torej opažaš eno ali celo več teh sprememb, ukrepaj. Bodi aktivna in vama v prid spremeni zadeve na bolje. V vsaki zvezi so vzponi in padci, vsak par se znajde pred težavami, ki pa jih ne sme pometati pod preprogo.

V kolikor boš pri dragem naletela na pozitiven odziv, imata vse možnosti, da znova postaneta strasten par. Če ti ali on nista pripravljena vlagati v odnos, pa skupaj tako ali tako nimata česa iskati. 

DANES te na Mični čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Poljub, Ula: Nateg je tisto, kar danes najbolj pali

Priprave na december: Odlične kuharske knjige z Black Friday cenami

V Pulz po vinilke, trenirke in printe, a ne v krznenem plašču

Tudi ti potrebuješ digitalni detoks?

Tri največje ljubezenske napake, ki jih J.Lo. vztrajno ponavlja

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)