Šest žensk iskreno o prvem ljubljenju z žensko

Izkušnja iz prve roke.

11.7.2019 ob 4:35

moski_zenska_zveza_ljubezen_seks_postelja4.jpg

Se spomniš svojega prvega seksa? Tiste mešanice občutkov: od pričakovanja, vznemirjenja, strahu in zadrege? Seveda, bila si že tam.

Kaj pa seks s pripadnico istega spola? Si razmišljala kdaj o tem? Odnos med dvema ženskama je prav tako poseben in, zlasti prvič, vir zadrege, kot vsak drug spolni odnos. Če ga še nisi okusila, si pa radovedna, kako je vse skupaj videti v praksi, si poglej izkušnje iz prve roke.

Šest pogumnih takole brez dlake na jeziku razkriva, kako je bilo, ko so bile med rjuhami prvič z drugo žensko.

Seks je lahko odličen, četudi penisa ni na vidiku

"Preden sem bila deležna lastne izkušnje, sem se nekoliko pozanimala, kako je spati z drugo žensko. Odgovori, ki sem jih dobila, so bili različni in v smislu: je izjemno seksi, zdelo se mi je, kot bi končno prišla na svoj teren, spoznala sem, da to ni zame. Zato sem bila seveda radovedna, kako bi vse skupaj vplivalo name.

In ko je do njega prišlo, se mi je zdel kot nekaj najbolj naravnega. Bil je prežet z mehkobo dveh ženskih teles, pritisnjenih eno ob drugo in izpolnjujoč, čeprav vanj ni bil vključen penis. V resnici je šlo za odličen zmenek, ki mu je sledil odličen seks.

Po njem sem bila povsem prepričana, da sem biseksualna oseba in pomagal mi je spoznati, da ni pomemben spol tistega, ki mi greje posteljo, temveč da dober spolni odnos, čeprav naključen, obvezno vključuje čustva in psihično intimnost.« Sofia 29, let.

Bila je naravna in čudovita izkušnja

"Za konec tedna me je v študentskem domu obiskala prijateljica iz srednje šole. Skupaj sva odšli na zabavo, kjer sva plesali druga ob drugi. Ko sva se vrnili v naselje, sem jo povabila k sebi v posteljo in jo vprašala, če jo lahko poljubim. Srce sem imela v grlu in komaj sem dihala, saj sem vedela, da me lahko zavrne. A me ni.

Privila se je k meni in me strastno poljubila. Začeli sva se dražiti in povedala sem ji, da tega še nikoli nisem počela z dekletom. Bila sem živčna, nisem vedela, kaj in kako početi, zato sem se preprosto prepustila dogodkom ter občutkom. Izkušnja je bila čudovita in tako naravna.

Drugo jutro sva bili nekoliko v zadregi. Nobena od naju se ni dojemala kot biseksualko, vendar najinega dejanja nisva hoteli ožigosati kot z alkoholom pogojeno napako. Nikoli več nisva spali skupaj, sem pa iskanje spolnih partnerjev razširila tudi na ženski spol.« Karmen, 30 let.

Spoznala sem, kako precenjena je penetracija

"Potem, ko sem prvič spala z žensko sem spoznala, kako precenjena sta penis in penetracija. Kar pomnim, sem se penetracije bala in ker v družbi velja splošno prepričanje, da seks brez nje ni seks, sem se že sprijaznila z dejstvom, da v spolnem odnosu nikoli ne bom resnično uživala.

A moja prva partnerka mi je odprla drugačen pogled. Ob njej je bilo vse tako lahko in sproščeno. Povsem sem se ji lahko predala,  preplavila me je plima čustev ter odkrila sem, da se še zdaleč ne vrti vse okoli penisa in penetracije. Sem pa ob njej spoznala, da je ob pravi predpripravi tudi ta lahko prijetna in vibratorji so od tedaj pogosti v mojih seksi seansah. V dvoje ali ko sem sama." Maja, 26 let.

Bila sem živčna, a prepričana, da ravnam prav

"Ko sem se prvič ljubila z žensko, sem bila stara približno 15, 16 let in zgodilo se je povsem po naključju. Nisva bili tesni prijateljici, morda tudi zato, ker sem se v njeni družbi nekoliko neumno obnašala (to naredi spolna privlačnost, kajne). Vedela sem, da me privlačijo ženske, a tega nisem še nikomur povedala, nekako se mi je zdelo, da je istospolno usmerjena tudi ona. Mislim, da sva bili zato v družbi drug druge tako sramežljivi.

Nekega večera sva se družili s skupino prijateljev in na koncu ostali sami. Splazili sva se v njeno sobo, skočili v njeno posteljo in nenadoma me je objela. Naslednjega, česar sem se zavedala, so bili njeni poljubi in nato se je z rokami spustila niže.

Sprva sem bila zelo živčna, a čutila sem, da delam prav. Trenutek me je povsem prevzel. Čeprav tega še nikoli nisem počela, me je preprosto vodila narava. Potem je bilo obema neprijetno. Konec koncev, kako bi se lahko normalno obnašali po takšni izkušnji. Izogibale sva se drug drugi. Še dolga leta.« Zala, 31 let.

Drugič je bilo nedvomno bolje

"Dolgo sem sanjala o spolni izkušnji z drugo žensko. Dobesedno sem nasvete za to, kako jo izpeljati, iskala na internetu. Da bom, ko bom končno imela priložnost, res pripravljena. A ko je trenutek napočil, je bilo vse skupaj dokaj nenavadno: veliko poljubov na vsemogočih mestih, veliko zadrege in orgazma nisem doživela. Prepričana sem, da ga tudi ona ni.

Čeprav sem mislila, da sem s tem zaključila, sem bila čez nekaj let znova deležna istospolne izkušnje. In drugič je bilo nedvomno boljše.

Prvi seks z žensko, zlasti če si mlada, kot sem bila jaz, je v resnici zastrašujoč. Strah me je bilo, kaj in kako početi, dokler se nisem naučila, kako komunicirati s tistim (tisto), ki ga (jo)imam ob sebi v postelji.« Brigita, 25 let.

Spala sem tudi z njenim možem

"Ko sem prvič spala z žensko, sem spala tudi z njenim soprogom. Ona je bila starejša sestra moje najboljše prijateljice. Tedaj je bila poročena že več kot deset let in njen soprog se mi je vedno zdel najbolj seksi moški na planetu. Nekega večera sta mi predlagala trojčka. Vsi trije smo se povsem prepustili zadevam. Moji najboljši prijateljici se o tem še vedno ne sanja, meni pa nikoli ni bilo žal.« Andreja, 29 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Bila sem ljubica in kaj sem se iz tega naučila (resnična izpoved) ali pa: Potrebovala sem toliko časa, da sem dojela (Resnične ženske o tem, kako so spoznale, da živijo v toksični zvezi)

Preberite še: Rekorden obisk spletne strani za varanje (dva moška o tem, zakaj jo uporabljata)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)