Pet seksi namigov za zaporedne orgazme

Vredno jih je upoštevati.

10.10.2017 ob 2:45

veckrat.jpg

Nekatere ženske potrebujejo leta, celo desetletja prakse, da končno osvojijo spretnost doseganja orgazma. Zato ni nič nenavadnega, da se jim zdi doživljanje zaporednih vrhuncev povsem nerealno pričakovanje. Pa vendar, zadeve niso tako črne.

Kajti, kot pravi spolna terapevtka Rachel Carlton Abrams, so zaporedni orgazmi nekaj, kar lahko doživi vsaka ali vsaj večina pripadnic nežnejšega spola. Res je sicer, da nekatere po tej izkušnji nimajo nikakršne želje, a če sodiš med tiste, ki bi ta fenomen rade okusile na svoji koži, pa jim to še ni bilo dano, upoštevaj nekaj njenih napotil. Izgubila zagotovo ne boš ničesar. Lahko pa boš veliko pridobila.

Več vročih namigov najdeš na Facebooku

Ne pozabi na predigro

Da, znova smo pri njej. Upravičeno, kajti ključ do spolnega vrhunca je dobro segreto in prebujeno telo. Tu je še pravo razpoloženje, kombinacija vsega tega pa zagotavlja stopnjo vzburjenja, ki obljublja pravi rezultat.

Namesto torej, da skočita takoj k penetraciji, malo upočasnita zadeve. Draži se sama, naj te draži oni. Četudi ne boš deležna zaporednih orgazmov, bo tisti po dolgi predigri, zagotovo intenzivnejši, kot bi bil brez nje.

Vzemi si čas

Dejstvo je, da si je za zaporedne orgazme treba vzeti čas. Zelo malo verjetno je, da boš doživela dva ali celo tri spolne viške med hitrim seksom. Spreminjaj stimulacijo, med samim aktom si vzemi malo odmora, med njim razvajaj dragega in se skupaj z njegovimi rokami, jezikom in poljubi vrni nazaj k sebi.

Poiščita stimulacijo, ki ti najbolj odgovarja. In zapomni si nekaj: doživljati zaporedne orgazme ne pomeni, da se bodo ti vrstili drug za drugim temveč, da jih boš več doživela med enim spolnim odnosom, med posamičnimi pa lahko mine tudi pet ali deset minut.

PREBERITE še // Najboljše poze za orgazme v kuhinji

Če je treba, si pomagaj

Če sama ne boš vedela, kaj te resnično spodbudi, je povsem nerealno pričakovati, da bo to vedel tisti, s katerim deliš posteljo. Potem, ko skupaj skočita med rjuhe, bi moral od tebe dobili kakšen bolj ali manj očiten namig.

Zato se ne sramuj masturbacije in prav tako se ne boj dotikati telesa med samim seksom. Uporabljaš lahko tudi spolne igračke ali kakšen drug pripomoček, ki ga skrivaš v predalu. Počni, kar ti je všeč. Brez sramu.

Ne obremenjuj se preveč

Če se boš preveč trudila in obremenjevala s končnim rezultatom (torej z zaporednimi orgazmi), boš na koncu razočarana: prav že skoraj obsesivna želja po njih je tista, ki na poti do te izkušnje predstavlja najvišjo oviro.

Seks naj bi bil zabaven, sproščen in neobremenjujoč. To ni tekmovanje, ni dokazovanje in še zdaleč ne pomeni samo tistega, kar pride na koncu. V resnici bo spolni višek veliko lažje dosegljiv, če se z njim ne boš obremenjevala in boš samo uživala.

Razmisli o pravem položaju

Tistega, v kateri se do cilja najlažje pripelješ med masturbacijo, si že spoznala. Torej svoje znanje razširi tudi na seanse v dvoje.

Da bi bila deležna zaporednih orgazmov, se namesti v položaj, kjer boš ob penetraciji lahko stimulirala tudi klitoris. To je vedno plus, ki še kako poveča možnosti za občutke, ki si jih tako želiš.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)