Kako ženski orgazem podaljšati na dolžino 1 minute (6 korakov)

Povprečen ženski orgazem traja približno pol minute, a kot zatrjuje spolna terapevtka Emily Nagoski, ga je mogoče podaljšati.

19.6.2018 ob 3:50

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem.jpg

"Da, orgazmi, ki trajajo eno minuto so mogoči," pravi strokovnjakinja in niza šest korakov do daljšega užitka.

Poskrbite za pravo vzdušje

Prvi korak do orgazma je sproščenost in osredotočenje zgolj na užitek. Bolj, kot boste pomirjeni, večja verjetnost je, da boste doživeli dolg in močan spolni višek.

Zato najprej poskrbite za razpoloženje. Če je za vami naporen dan, dragega prosite, naj vam privošči masažo hrbta in tako sproti vaše mišice. Ugasnita prenosne telefone, zaklenita vrata, zatemnita luči, prižgita sveče in si zavrtita počasne, čutne ritme. Glasba in sveče bodo pripomogle k sproščanju vašega centralnega živčevja ter tako zagotovili izdatnejše občutke.

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem-kompliment.jpg

Ne skoparite s komplimenti

Kadar se počutite samozavestno in dobro v svoji koži, je vaš libido višji. Negotovost pa na drugi strani spolno željo ubija in s tem zavira pot do užitka. Najlažji način za dvig samozavesti so komplimenti.

Povejte mu, kaj vas pri njem najbolj zagreje in vzburja, čemu se ne morete upreti in kaj vam je najbolj všeč. Če imate ob sebi nekoga, ki si vašo pozornost zasluži, vam bo vrnil v enaki meri in vam povedal, kako čudovite so vaše dojke, lasje, oči ter vam s poljubi posul celo telo. Nikoli ne zanemarite moči pohval ob pravih trenutkih in v pravem času.

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem-pest.jpg

Uporabite umazan govor

Umazani govor je še en od korakov do izjemne spolne izkušnje. Če že poznate poredne besede, ki ga zagrejejo, jih mirne duše uporabite. Če ste bolj sramežljivi, mu povejte, kako čudovito se počutite, ko se stisne k vam in počasi stopnjujte intenzivnost besed.

Ko boste povsem zagreti, bodo te iz vaših ust letele same po sebi in brez zadržkov mu boste šepetali na uho, kako dobro ga je čutiti, kako radi okušate njegov jezik ali kako vas vzburja.

NE SPREGLEJTE: Pet poz, s katerimi ovirate pot do orgazma

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem-3.jpg

Ne podcenjujte predigre

Znova smo pri tistem, brez katerega je ženski orgazem skoraj nedosegljiv: kvalitetna in dolga predigra, ki zagreje celo telo je obvezna. Kakšna vam je všeč, veste sami: oralni seks, draženje z rokami, stimulacija dojk, masaža zadnjice, stegen. Kar koli, kar vas zagreje. Čim daljše, tem boljše.

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem_vodite.jpg

Izkoristite čim več možnosti

Pestro dogajanje v postelji je še en korak do dolgega vrhunca. Nikar se ne osredotočajta zgolj na penetracijo. Različne tehnike okrepijo več čutov ter zagotavljajo večje užitke. Začnita z oralnim seksom, uporabita vibrator ali druge pripomočke, stimulirajta različne erogene cone: bradavice, klitoris, G točko, tudi anus, če sta za to.

Ko bosta oba pripravljena na penetracijo, prevzemite nadzor nad globino in hitrost ter med samim odnosom stimulirajte vaš klitoris. Ali naj to, kadar ste v položaju kavbojke, počne on.

moski_zenska_spolnost_seks-orgazem-vibrator.jpg

Vodite ga

Pri večini žensk je tik pred orgazmom klitoris zelo občutljiv. Če je takšen tudi vaš, ga prosite, naj bo med njegovo stimulacijo nežnejši. Namignite mu, kdaj naj malce upočasni zadeve in mu zašepetajte na uho, kdaj naj jih pospeši.

Morda vam bolj, kot draženje ščegetavčka, tik pred vrhuncem odgovarja stimulacija njegove okolice. Ne bojte se ga voditi, s pravim poznavanjem vašega telesa, občutkov in odzivov ter s pravilnimi napotki boste tudi sami okusili tisto, kar se vam je zdelo nemogoče: orgazem, ki traja kar celo minuto.

Avtorica: M. F.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)