Odlična novica: orgazem v resnici pomlajuje in manjša stres

Še več razlogov, zakaj čim pogosteje okušati spolne radosti.

25.3.2019 ob 6:00

orgazem-seks-spolnost-postelja.jpg

Spolni višek ni zgolj izjemen občutek ter najboljši možni zaključek seksa, hkrati je tudi zdravilo in sredstvo za pomlajevanje, trdijo ameriški strokovnjaki, ki so z natančnimi izračuni odkrili njegove učinke na počutje ter videz.

Matematika je, glede na njihova zagotovila, sila preprosta: osebe, ki doživijo vsaj 200 orgazmov letno, živijo dlje in so videti mlajše od svojih vrstnikov

Pozitivni učinki orgazma, ki prinašajo maldostnejši videz in daljše življenje so posledica njegovega zaviralnega učinka na stres. Hkrati vrhunec zagotavlja boljši spanec in splošno fizično ter psihično sprostitev. Med njim se namreč sproščajo endorfini, ki imajo neverjetno blagodejne učinke tako na dušo kot na telo.

Poleg tega orgazem spodbuja krvni pretok, krepi pljuča in mišice ter znižuje tveganje za nekatere vrste raka, zlasti raka prostate. Več kot dovolj razlogov torej, da ga čim večkrat okusite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To je ključna lastnost žensk, ki se jih moških bojijo ali pa Moški so spregovorili: tako prepoznamo žensko, ki je dobra v postelji

Priporočamo tudi: Tega močne ženske nikoli ne bi storile za moškega (in za nikogar drugega)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)